Το 2ο Γυμνάσιο Αλμυρού ως μέλος του Εθνικού Εκπαιδευτικού Δικτύου Δράσης με θέμα: «Κωνσταντινούπολη-Θεσσαλονίκη, μια Εκπαιδευτική Συνύπαρξη – Πολίτες της Πόλης, Έλληνες της Οικουμένης» συμμετείχε με την παρουσίαση καλλιτεχνικών έργων της Περιβαλλοντικής του ομάδας με θέμα: «Το κλίμα αλλάζει, το ίδιο και εμείς» στο 1ο Μαθητικό Περιβαλλοντικό Συνέδριο του Δικτύου, που πραγματοποιήθηκε υπό την Αιγίδα του Οικουμενικού Πατριάρχη, κ.κ. Βαρθολομαίου, από τις 04 – 07/04/2024 στο Ζωγράφειο Λύκειο της Κωνσταντινούπολης. Η εκπαιδευτική επίσκεψη έγινε με τη σύμπραξη των Περιβαλλοντικών Ομάδων του 4ου Γυμνασίου Βόλου και του 1ου Πειραματικού Γυμνασίου Νέας Ιωνίας  Βόλου.

Το 2ο Γυμνάσιο Αλμυρού παρουσίασε με ιδιαίτερη επιτυχία μικρά έργα τέχνης από ανακυκλώσιμα υλικά τα οποία  παντρεύουν την τέχνη με την παράδοση, χαλί από πλαστικές σακούλες, μεταλλικές κατασκευές και πίνακα από υφάσματα. Την επιμέλεια των έργων των μαθητών είχαν οι καθηγήτριες Γκαραγκούνη Παυλίνα και Μιχαλακοπούλου Χαρούλα καθώς και ο Αλμυριώτης καλλιτέχνης Αποστόλης Χασιώτης στην κατασκευή των μεταλλικών αντικειμένων.

Στην εκδρομή συμμετείχε και ο Διευθυντής του σχολείου Ιωάννης Θεοδώρου, ο οποίος συναντήθηκε με τον Διευθυντή του Ζωγράφειου Λυκείου, κ. Ιωάννη Δερμιτζόγλου. Η Περιβαλλοντική ομάδα, μεταξύ των άλλων, παρακολούθησε τους «Χαιρετισμούς» στην εκκλησία της Αγίας Τριάδας και επισκέφτηκε τη μεγαλοπρεπή Αγιά Σοφιά, το Πατριαρχείο στο Φανάρι και την εκκλησία της Παναγίας των Βλαχερνών, όπου έψαλε και τον Ακάθιστο Ύμνο.

Οι μαθητές που αποτελούν την Περιβαλλοντική ομάδας είναι: Αναγνώστου Γεώργιος, Αράπη Μαρίνα, Μακρή Δέσποινα, Ντάκα Τζοάνα, Ντούκα Παρασκευή, Παπανάτσιου Μελίνα, Σπανού Ζωή και Τουρτούρης Βασίλειος.

Ευχαριστούμε θερμά το τουριστικό πρακτορείο Art of Travel της κας Τελκή Μίνας για την άψογη οργάνωση και υποστήριξη κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής εκδρομής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ