Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2024 στο Δημαρχείο Αλμυρού, παρουσία του Υφυπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Χρήστου Τριαντόπουλου. Με πρόσκληση του Δημάρχου κ. Δημήτρη Εσερίδη στη σύσκεψη συμμετείχαν τόσο οι Δημοτικοί Σύμβουλοι όσο  και οι Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων.

Ο Δήμαρχος αρχικά ευχαρίστησε τον Υφυπουργό για τη νέα έκτακτη χρηματοδότηση ύψους 2.000.000 ευρώ, προς τον Δήμο κατά την επόμενη περίοδο, η οποία και θα αφορά την:

  • Αποκατάσταση της αγροτικής οδοποιίας, εσωτερικής οδοποιίας και υποδομών.
  • Αποκατάσταση των εκτεταμένων ζημιών δικτύων και υποδομών της ΔΕ Πτελεού και
  • Αποκατάσταση των σημαντικών ζημιών στο παραλιακό μέτωπο του Δήμου Αλμυρού.

Κατόπιν ενημέρωσε τον κ. Υφυπουργό για τα κυρίαρχα θέματα που αποτελούν αιτήματα και ανάγκες της τοπικής κοινωνίας του Δήμου Αλμυρού, καθώς καλύπτουν  πραγματικές ανάγκες και  συγχρόνως αποτελούν και διεκδικήσεις της νέας δημοτικής αρχής.

Τέλος, ο Δήμαρχος επεσήμανε, πως δημιουργήθηκε ξεχωριστή Αντιδημαρχία  Πολιτικής Προστασίας με αρμόδιο Αντιδήμαρχο τον κ. Γιώργο Σπανό, καθώς ο Δήμος πρέπει να είναι προετοιμασμένος για οποιαδήποτε ενδεχόμενη συνέπεια, από την τυχόν εκδήλωση ακραίων καιρικών φαινομένων.

Από την πλευρά του ο Υφυπουργός κ. Τριαντόπουλος εμφανίστηκε απολύτως  θετικός απέναντι στις ανάγκες του Δήμου Αλμυρού και τόνισε ότι θα συνεχιστεί αδιάκοπα  το έργο και η προσπάθεια όλων των εμπλεκομένων φορέων για την προετοιμασία και την καλύτερη αντιμετώπιση κάθε έκτακτης ανάγκης που θα προκύψει.

Εκ μέρους της Περιφέρειας Θεσσαλίας, η κ. Παπαδημητρίου ζήτησε την άμεση και αδιάκοπη συνεργασία με τον Δήμο Αλμυρού για την επίτευξη των ταχύτερων και βέλτιστων αποτελεσμάτων. Ο Δήμαρχος Αλμυρού τόνισε πως ο Δήμος έχει ήδη κάνει την σχετική προετοιμασία και είναι έτοιμος να αποστείλει άμεσα στην Περιφέρεια έγγραφο με καταγεγραμμένα όλα τα προβλήματα και τις ανάγκες του Δήμου που απαιτούν τη συνδρομή της Περιφερειακής Διοίκησης.

Σε μιαν άλλη εξέλιξη, από τη νέα κιόλας εβδομάδα, στον Αλμυρό θα βρεθεί κλιμάκιο της Περιφέρειας επιφορτισμένο με την Κρατική Αρωγή για την επιτόπια καταγραφή των προβλημάτων και τη δρομολόγηση ευνοϊκών ρυθμίσεων προς τους πληττόμενους αγρότες.

Τέλος, ο Υφυπουργός κ. Τριαντόπουλος απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις και απορίες των δημοτών. Από την πλευρά της κ. Παπαδημητρίου δόθηκε υπόσχεση πως σύντομα θα πραγματοποιηθεί νέα σύσκεψη με την παρουσία των προέδρων των Τοπικών Κοινοτήτων, για μια πιο άμεση και αδιαμεσολάβητη συνεργασία της Κεντρικής Διοίκησης με τους κατοίκους ακόμη και των πιο απομακρυσμένων και ολιγάνθρωπων Κοινοτήτων του Δήμου Αλμυρού.

Διότι ο απλός Δημότης, πρέπει να βρίσκεται πάντα στο επίκεντρο της προσοχής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ