Στα 14.480.000 ευρώ ανέρχεται ο προϋπολογισμός εσόδων – εξόδων έτους 2024 της ΔΕΥΑ Αλμυρού, ο οποίος εγκρίθηκε ομόφωνα από το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιχείρησης. Παράλληλα, εγκρίθηκε και το Τεχνικό Πρόγραμμα έργων, ο προϋπολογισμός του οποίου ανέρχεται σε 8.199.139,24 ευρώ.

Στον προϋπολογισμό εσόδων-εξόδων του έτους 2024 της ΔΕΥΑ Αλμυρού, στο σκέλος των εσόδων της χρήσης εκτός από τα τακτικά έσοδα και τα έσοδα από τέλη ύδρευσης και αποχέτευσης προηγούμενων χρήσεων, περιλαμβάνεται ποσά επιχορήγησης για τη χρηματοδότηση των ενταχθέντων έργων, αναλογούν ποσό για την αντιστροφή του ΦΠΑ των χρηματοδοτούμενων έργων, επιδοτήσεις ΟΑΕΔ καθώς και το χρηματικό υπόλοιπο της προηγούμενης χρήσης.
Στο σκέλος των εξόδων περιλαμβάνονται όλες οι λειτουργικές δαπάνες της Δ.Ε.Υ.Α, τα έξοδα μισθοδοσίας, ποσά για προμήθειες αναλώσιμων υλικών ύδρευσης και αποχέτευσης, ποσά για πληρωμή λογαριασμών ΔΕΗ τρέχουσας χρήσης αλλά και προηγούμενης, ποσό για πληρωμή οφειλών προς προμηθευτές προηγούμενων χρήσεων καθώς και τα τοκοχρεολύσια των δανείων.

Όπως ανέφερε ο γενικός διευθυντής της ΔΕΥΑ Αλμυρού Κων. Μπέκας “γα να μπορέσει η Επιχείρηση να ανταπεξέλθει στα έξοδά της, που αξίζει να σημειωθεί ότι έχουν συμπιεσθεί καθόσον η ΔΕΥΑ Αλμυρού λειτουργεί με χαμηλό μισθοδοτικό κόστος λόγω της υποστελέχωσής της αλλά με υψηλό ενεργειακό λόγω τιμολόγησης της ΔΕΗ με οικιακό τιμολόγιο τόσο στις γεωτρήσεις όσο και στους βιολογικούς καθαρισμούς κυρίως δε λόγω της αύξησης της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος λόγω της ενεργειακής κρίσης, πρέπει να προσπαθήσει να αυξήσει τα έσοδά της. Επιβάλλεται να γίνει αύξηση των τελών ύδρευσης και αποχέτευσης για να μπορέσει να αντισταθμίσει την αύξηση της ηλεκτρικής ενέργειας καθόσον τα τέλη είναι ανταποδοτικά.

Επί πλέον πρέπει να γίνει αντικατάσταση των προβληματικών υδρομέτρων για τα οποία καταγράφονται και χρεώνονται μηδενικές καταναλώσεις και τοποθέτηση νέων υδρομέτρων, χρέωση των καταναλωθέντων κυβικών μέτρων νερού σε όλα τα νομικά πρόσωπα που εξυπηρετούνται από τα δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης (Δήμοι, ναοί, σχολεία κ.λ.π.) καθώς και στα δημοτικά πάρκα και πλατείες. Η ενσωμάτωση της αύξησης στα δημοτικά τέλη στον προϋπολογισμό εσόδων του 2024 είναι αναγκαία προκειμένου να μπορεί να εκτελεσθεί ο προϋπολογισμός εξόδων του 2024.
Επίσης, να προσπαθήσει με κάθε τρόπο να εισπράξει τις σωρευμένες ληξιπρόθεσμες απαιτήσεις από τους καταναλωτές των τελών ύδρευσης και αποχέτευσης που αυτή τη στιγμή είναι σε μεγάλα επίπεδα και στις περιπτώσεις καταναλωτών που δεν συμμορφώνονται να προβεί σε βεβαίωση των ποσών στη ΔΟΥ και ακόμη σε ένδικα μέσα.

Το Τεχνικό Πρόγραμμα
Όπως προαναφέρθηκε, το Τεχνικό Πρόγραμμα έργων για το 2024 έχει προϋπολογισμό 8.199.139,24 ευρώ. Τα έργα που αφορούν την επέκταση – βελτίωση – συντήρηση των δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης, την σωστή διαχείριση των υδάτινων πόρων, καθώς και την σωστή λειτουργία και συντήρηση των Εγκαταστάσεων Επεξεργασίας Λυμάτων του Καλλικρατικού Δήμου Αλμυρού. Η υλοποίηση των έργων του Τεχνικού προγράμματος στοχεύει στην δημιουργία όλων αυτών των υποδομών που είναι απαραίτητες για να έχει ο δημότης καταναλωτής επάρκεια και ποιότητα στο νερό που καταναλώνει, καθαρό και λειτουργικό δίκτυο αποχέτευσης, καθώς και σωστή και γρήγορη εξυπηρέτηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ