Την Παρασκευή 5/04 τα στελέχη του Κέντρου Κοινότητας Αλμυρού επισκέφτηκαν την Ανάβρα όπου συναντήθηκαν με τα παιδιά του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού σχολείου. Το θέμα της Δράσης ήταν η «Διαχείριση του Θυμού» και είχε ως στόχο να βοηθήσει τα παιδιά να μάθουν να αναγνωρίζουν τα συναισθήματα τους χωρίς να τα καταπιέζουν, να αντιλαμβάνονται τα σημάδια του θυμού στο σώμα τους και να μάθουν να διαχειρίζονται το θυμό τους πριν αυτός εκδηλωθεί σε επιθετικότητα.

Τα παιδιά συμμετείχαν σε δραστηριότητες βιωματικού και διαδραστικού χαρακτήρα για την σωστή διαχείριση του θυμού και τον έλεγχο του.

Μέσω της τεχνικής των «θυμωμένων μπαλονιών» τα παιδιά διδάχθηκαν πως να διαχωρίζουν τον θυμό από την επιθετικότητα και τι συμβαίνει όταν δεν εξωτερικεύουμε ή δεν εκτονώνουμε ορθά το θυμό μας, ενώ ταυτόχρονα κατάλαβαν ότι το να θυμώνει κάποιος είναι αποδεκτό και φυσιολογικό.

Τα παιδία διδάχθηκαν επίσης την τεχνική της χελώνας προκειμένου να αποκτήσουν καλύτερη επίγνωση του εαυτού τους και να διαχειρίζονται αποδοτικότερα τα συναισθήματα τους χωρίς να γίνονται απειλητικοί ή επικίνδυνοι για τον εαυτό τους ή τους άλλους.

Μετά το τέλος των δράσεων πραγματοποιήθηκαν επίσης συναντήσεις με γονείς μαθητών.

Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Αλμυρού εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας 2021-2027» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο+ (ΕΚΤ+).

Στοιχεία επικοινωνίας:
Κέντρο Κοινότητας Δήμου Αλμυρού
Δ. Αργυροπούλου 3, 37100, Αλμυρός
Τηλ.: 2422026366, 2422350562
Ε-mail: [email protected]

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ