Στην Αθήνα βρέθηκε την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου ο Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας και Τεχνικών Έργων, Υπεύθυνος των Δράσεων για τα αδέσποτα του Δήμου Αλμυρού Γιάννης Εκίζογλου, με τη συνοδεία υπηρεσιακών παραγόντων του Δήμου.
 
Εκτός των άλλων προγραμματισμένων επαφών, επισκέφτηκε το Υπουργείο Εσωτερικών και είχε συνάντηση με την κ. Δημοπούλου, εκ μέρους της ειδικής Γραμματείας για την προστασία των ζώων συντροφιάς.
Έγινε συζήτηση για τα προγράμματα που βρίσκονται σε εξέλιξη την περίοδο αυτή, μέσω των οποίων ο Δήμος Αλμυρού θα δημιουργήσει τις υποδομές για την ευζωία των αδέσποτων ζώων και την καλύτερη διαχείριση του προβλήματος και αναζητήθηκαν οι απαιτούμενοι υλικοί πόροι για το σκοπό αυτό.
 
Στη σύσκεψη επίσης διαπιστώθηκε η μεγάλη σημασία που έχει η ενημέρωση των πολιτών με κάθε πρόσφορο τρόπο σχετικά με τη σπουδαιότητα των στειρώσεων και των σημάνσεων των δεσποζόμενων ζώων από τους ιδιοκτήτες τους, αλλά και η στενότερη συνεργασία με τις φιλοζωικές οργανώσεις της περιοχής.
 
Στα πλαίσια αυτά, συζητήθηκε και η δημιουργία Μητρώου ανάδοχων οικογενειών για τα αδέσποτα, καθώς και η κατάρτιση Μητρώου εθελοντών που θα συνδράμουν στο έργο τόσο των δημοτικών υπηρεσιών όσο και των φιλοζωικών σωματείων.
 
Ιδιαίτερα τονίστηκε η σημασία που έχει η δημιουργία φιλοζωικής συνείδησης στη νέα γενιά των μελλοντικών πολιτών του Δήμου, μέσα από την κατάλληλη ενημέρωση των μαθητών με σχολικές ημερίδες και ανάλογες δράσεις ευαισθητοποίησης.
 
Η νέα γενιά κρατάει πάντα το κλειδί για την επίλυση στο κοντινό μέλλον των προβλημάτων που σήμερα φαίνονται σύνθετα και στην προσπάθεια της δημιουργίας της αυριανής συλλογικής συνείδησης, ο Δήμος Αλμυρού θα επικεντρωθεί κατά απόλυτη προτεραιότητα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ