Ο Δήμαρχος ανέλυσε στο «Ράδιο Ένα», προτεραιότητες, δεσμεύσεις και πρόγραμμα.

Με το βλέμμα στην τουριστική ανάπτυξη του Αλμυρού, την ανάδειξη των ιστορικών σημείων και των όμορφων τόπων του προχωρά η νέα δημοτική αρχή, με τον Δήμαρχο κ. Δημήτρη Εσερίδη να τονίζει, μιλώντας στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Ηλία Κουτσερή ότι στόχος του είναι να καταστήσει τον Αλμυρό, πόλο έλξης επισκεπτών. Για τον λόγο αυτό δε, δηλώνει ξεκάθαρα υπέρ της ξενοδοχειακής μονάδας στις Νηές, υπογραμμίζοντας πως όσο είναι εκείνος δήμαρχος θα κάνει τα πάντα ώστε να προχωρήσει αυτό το σχέδιο ετών. Παράλληλα στόχευσή του είναι ο αθλητισμός και ο πολιτισμός στην περιοχή, γι’ αυτό και όπως σημείωσε έχει λάβει τη δέσμευση και του Περιφερειάρχη για τη δημιουργία ενός Κολυμβητηρίου, ενώ στα σκαριά βρίσκεται και μελέτη για τη δημιουργία ενός Πολιτιστικού Κέντρου 450 θέσεων.

Πολλά είναι τα μέτωπα και οι δράσεις που θέλει να αντιμετωπίσει ο Δήμαρχος Αλμυρού κ. Δημήτρης Εσερίδης προκειμένου να κλείσει τις πληγές που έφεραν οι πλημμύρες του Σεπτεμβρίου στην περιοχή και ταυτόχρονα να αναβαθμίσει κάθε σημείο του Δήμου.

Πρόβλημα οι αγροτικοί δρόμοι

Σε ότι αφορά στις αποκαταστάσεις, ο κ. Εσερίδης σημείωσε ότι υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με τους αγροτικούς δρόμους, μιας και αυτοί είναι κατεστραμμένοι από τις πλημμύρες και οι ελαιοπαραγωγοί σχεδόν αδυνατούν να προσεγγίσουν τα κτήματά τους. Οι αγροτικοί δρόμοι σε Αμαλιάπολη, Δρυμώνα, Σούρπη, Πτελεό, Αχίλλειο, Αγίους Θεοδώρους είναι απροσπέλαστοι, όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Εσερίδης και η αποκατάστασή τους πρέπει να γίνει σε δύο φάσεις, μία να περιλαμβάνει την διάνοιξή τους και έπειτα να γίνει η πλήρης αποκατάσταση με τη δημιουργία νέων δρόμων. Όπως ανέφερε υπάρχουν μηχανήματα σε Αμαλιάπολη, Σούρπη και Πτελεό, ενώ την επόμενο εβδομάδα θα υπάρξουν περισσότερα μηχανήματα.

Μελετητές για μεγάλο αρδευτικό σύστημα στον Πλάτανο

Παράλληλα, χθες, ο Δήμαρχος είχε καλέσει μελετητική ομάδα, προκειμένου να ελέγξει το αρδευτικό σύστημα στον Πλάτανο, για να γίνει ένα μεγάλο αρδευτικό έργο και να ποτίζονται 2000 στρέμματα γης, ενώ οι μελετητές ασχοληθούν και με την αντιπλημμυρική προστασία της Σούρπης και της Αγίας Τριάδας.

Κάνουν 12χλμ για 300 μέτρα απόσταση

Σημαντικό ακόμη πρόβλημα αποτελεί η πρόσβαση στον Αλμυρό μέσω της Γέφυρας του Ξηριά, με τον Δήμαρχο να σημειώνει ότι για 300 μέτρα απόσταση οδηγός αναγκάζεται να κάνει 12χλμ. Όπως ανέφερε όμως η Αντιπεριφερειάρχης υποσχέθηκε πως σύντομα θα αποκατασταθεί ο δρόμος και σύντομα θα ξεκινήσουν τα έργα στη γέφυρα. Ανέφερε δε, πως έχει κατατεθεί το πόρισμα στατικότητας της γέφυρας και θα ξεκινήσει σύντομα η Περιφέρεια την αποκατάστασή της, μιας και το έργο είναι δική της ευθύνη.

Στο προσκήνιο αθλητισμός και πολιτισμός

Έχοντας ως αιχμή του δόρατος της δράσης της η νέα δημοτική αρχή τον τουρισμό και τον πολιτισμό, σχεδιάζει πολλά έργα για την περιοχή.
«Κάνουμε τη μελέτη για ένα μεγάλο Πολιτιστικό Κέντρο στον Αλμυρό για 400-450 θεατές με σκηνή, καμαρίνια εξώστες. Σε 10-15 ημέρες θα είναι έτοιμη η μελέτη και θα ψάξουμε να βρούμε χρηματοδότηση. Ακόμη δημοπρατούμε ένα θέατρο 350 θεατών, υπαίθριο, σε αρχαιοελληνικό σχήμα, το οποίο γίνεται με το πρόγραμμα Leader καθώς το είχαμε εντάξει από το 2016-2017 και δεν είχε εκτελεστεί μέχρι σήμερα», ανέφερε ο κ. Εσερίδης.

Συνέχισε λέγοντας ότι σε χώρο της τάξης των 40 στρεμμάτων στόχος της δημοτικής αρχής είναι να δημιουργηθεί ένα Αθλητικό Κέντρο με Κλειστό Γυμναστήριο, με γήπεδο ποδοσφαίρου, βοηθητικό γήπεδο ποδοσφαίρου, με μπάσκετ, βόλεϊ, τένις , κλειστό 5 χ5 και κολυμβητήριο, χαρακτηρίζοντας το τελευταίο ως όνειρο ζωής.
«Δέσμευση και υπόσχεση σε μένα από τον περιφερειάρχη είναι να γίνει το Κολυμβητήριο με 25αρα πισίνα και έξι γραμμές και δεν σταματά σε αυτό ο κ. Κουρέτας καθώς θα εγκρίνει 80.000 ευρώ οικονομική ενίσχυση στον Δήμο Αλμυρού για τη συντήρησή του», συμπλήρωσε ο κ. Εσερίδης, ενώ στόχος της δημοτικής αρχής είναι και η δημιουργία ιππικού ομίλου.

Ανάδειξη του δάσους στο Κουρί

Παράλληλα, ο Δήμος με το προσωπικό του αναβαθμίσει τις πλατείες, ενώ ξεκινά μελέτη για τη φωτοσήμανση στο δάσος Κουρί, το οποίο μπαίνει στο ….στόχαστρο του Δήμου με στόχο την «αναγέννησή του».
«Θα κάνουμε μία προγραμματική με τη διαχειριστική της Κάρλας που έχουμε άριστη συνεργασία και θα δημιουργήσουμε πολλά μέσα και το δάσος Κουρί. Δεν θα έχει καμία σχέση με τα προηγούμενα χρόνια και από αυτά που ήμουν κι εγώ δήμαρχος κι έχω ευθύνη για πράγματα που δεν έκανα. Θα γίνει το Κουρί σημείο αναφοράς. Θα δείτε ηλεκτρικά ποδήλατα, ηλεκτρικά αυτοκίνητα, όλα δωρεάν. Την άλλη εβδομάδα θα βάλουμε δέκα όργανα για γυμναστική, στον χώρο των περιπατητών και όλες οι εργασίες, που θα γίνουν στο δάσος Κουρί θα γίνουν από μένα, υπαλλήλους του Δήμου και εθελοντές, δεν θα βάλουμε εργολάβο γιατί αυτό θα είναι έργο δημιουργίας», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Εσερίδης.

Νέος χώρος κοιμητηρίου και ανάδειξη των αρχαιοτήτων

Την ίδια στιγμή τονίζει ότι επιδίωξή του είναι ο Αλμυρός, η Αρχαία Άλος, οι ενάλιες αρχαιότητες, οι λίμνες Ζερέλια να γίνουν πόλο έλξης επισκεπτών και μαθητών.
Ανακοίνωσε δε, ότι από το καλοκαίρι θα λειτουργήσει και κέντρο εικονικής πραγματικότητας στην Αμαλιάπολη, όπου ο επισκέπτης θα μπορεί να δει τις ενάλιες αρχαιότητες στα τρία σημεία της θαλάσσιας περιοχής σε Κίκινθο, Γλάρο και Τηλέγραφο.
Σημείωσε ακόμη, ότι επειδή τα κοιμητήρια έχουν κατακλειστεί από τάφους, το δημοτικό συμβούλιο σύντομα θα συζητήσει την πρόταση αγοράς 40 στρεμμάτων περίπου, ώστε να δημιουργηθεί ένας νέος χώρος κοιμητηρίου.

Είμαστε αδύναμοι στον τουρισμό- Στόχος μας η ανάδειξη της περιοχής

Ο κ. Εσερίδης όμως δεν κρύφτηκε και ανέφερε ότι η περιοχή είναι αδύναμη στο κομμάτι του τουρισμού. «Πριν από χρόνια ο κ. Λεβέντης, πρώην πρόεδρος των ξενοδόχων είχε πει σε μια συνάντηση στην περιφέρεια ότι «όσο δεν υπάρχει ξενοδοχείο στη νοτιοδυτική Μαγνησία, είμαστε καλά στο Πήλιο, εάν θα υπάρξει, τότε θα αντιμετωπίσουμε σοβαρό πρόβλημα». Έχουμε εθνική οδό δίπλα, πολιτικό αεροδρόμιο, μοναστήρια για θρησκευτικό τουρισμό, την Όθρυ, 200 χλμ ακτογραμμή, δεν έχουμε να ζηλέψουμε τίποτα. Πρέπει να προσκαλέσουμε επενδυτές να έρθουν να κάνουν ξενοδοχεία στην περιοχή μας», σημείωσε ο ίδιος και τάχθηκε υπέρ της ξενοδοχειακής μονάδας στις Νηές.

Ανάπτυξη της βιομηχανίας

« Όσο θα είμαι εγώ Δήμαρχος είμαι υπέρ της ξενοδοχειακής μονάδας στις Νηές και το ξενοδοχείο θα γίνει. Θα παλέψω για οποιονδήποτε θέλει να δημιουργήσει και μια νέα βιομηχανία στην περιοχή μας. Η βιομηχανία είναι η μεσαία τάξη, θα αυξήσει το βιοτικό επίπεδο της περιοχής, θα μειώσει την ανεργία», υπογράμμισε ο κ. Εσερίδης, σημειώνοντας ότι λόγο του μικροκλίματος της περιοχής δραστηριοποιούνται και αναπτύσσονται πολλές επιχειρήσεις υδροπονίας, που άμεσα θα απασχολήσουν 300-400 άτομα, κυρίως γυναίκες. Τέλος, ο κ. Εσερίδης ανέφερε ότι βρέθηκε χρηματοδότηση για την εμπορική αμαξοστοιχία που θα συνδέσει τον Αλμυρό με όλη την Ευρώπη, με τη συνδρομή του Υφυπουργού κ. Τριαντόπουλου, με τον Δήμαρχο να υπογραμμίζει πως αυτή η εξέλιξη θα σηματοδοτήσει μία σημαντική άνοδο για την ανάπτυξη του Αλμυρού.

Απόδοση ραδιοφωνικής συνέντευξης: Δήμητρα Παλαιοδημοπούλου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ