Στη δημιουργία Αγροτικού Τμήματος προχωρά το Επιμελητήριο Μαγνησίας, μετά και την σχετική τροποποίηση του Νόμου 4497/2017. Το θέμα συζητήθηκε διεξοδικά σε τηλεδιάσκεψη όλων των επιμελητηριακών Προέδρων της χώρας, μετά από πρόσκληση του Υπουργού Αγροτικής ανάπτυξης Λευτέρη Αυγενάκη το μεσημέρι της Τετάρτης 23 Φεβρουαρίου.

Ειδικότερα, για τη δημιουργία Αγροτικών τμημάτων στα Επιμελητήρια, όπως τονίστηκε, απαιτούνται 30 αγροτικές επιχειρήσεις κάθε είδους που είναι εγγεγραμμένες στο ΓΕΜΗ ή θα εγγραφούν σε αυτό, Αγροτικοί Συνεταιρισμοί και Ομάδες Παραγωγών, καθώς και αγρότες που ασκούν και μεταποιητική δραστηριότητα και μεταποιητές προϊόντων πρωτογενούς τομέα. Σύμφωνα με το Νόμο, εκπροσώπηση των αγροτικών τμημάτων των Επιμελητηρίων στο Διοικητικό Συμβούλιο θα υπάρξει με έναν αντιπρόσωπο.

Από την πλευρά τους, οι Πρόεδροι των Επιμελητηρίων εμφανίστηκαν θετικοί σε αυτή την κατεύθυνση, υπό την προϋπόθεση να προηγηθεί διαβούλευση από ειδική Επιτροπή που θα συσταθεί από την ΚΕΕΕ για την καλύτερη διαχείριση και λειτουργία του Αγροτικού Μητρώου.

Στην τοποθέτησή του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας κ. Αριστοτέλης Μπασδάνης υπερθεμάτισε τέτοιας προοπτικής, γιατί όπως τόνισε, με αυτό τον τρόπο θα υπάρξει μία καλύτερη καταγραφή μέσω των Επιμελητηρίων του παραγωγικού μοντέλου κάθε περιοχής.

Στόχος είναι -επεσήμανε ο κ. Μπασδάνης- να στηριχθούν οι μικροί αγρότες σε ζητήματα εκπαίδευσης, να υπάρξει ισχυρή παρουσία αγροτικών προϊόντων σε διεθνείς εκθέσεις, και το κυριότερο, να συνειδητοποιήσει ο αγροτικός κόσμος, ότι μέσω του Επιμελητηριακού θεσμού θα δοθεί μία προστιθέμενη αξία στα προϊόντα τους. Παράλληλα ο κ. Μπασδάνης, κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης ζήτησε από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης να εξετασθεί η δυνατότητα λειτουργίας και δεύτερης θέσης επιστημονικού συνεργάτη που θα ασχολείται αποκλειστικά με τα αγροτικά ζητήματα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ