ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
 
Η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Αλμυρού στα πλαίσια των προσπαθειών της για τη βελτίωση των προσφερόμενων υπηρεσιών προς τους δημότες, τους επισκέπτες και τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον Δήμο, ανακοινώνει τα εξής:
 
Τα ογκώδη αντικείμενα δεν ανήκουν στην κατηγορία των οικιακών απορριμμάτων και δεν πρέπει να εγκαταλείπονται οπουδήποτε και απροειδοποίητα.
Αντίθετα, παραλαμβάνονται από τον Δήμο μόνον εάν αυτός διαθέτει τα μέσα και τη δυνατότητα για την αποκομιδή τους.
 
Στην περίπτωση που ο Δήμος μπορεί να αποκομίσει τα ογκώδη αντικείμενα, οι δημότες υποχρεούνται:
α/ Να καταβάλλουν στον Δήμο το προβλεπόμενο τέλος αποκομιδής, ανάλογα με το είδος του απορρίμματος.
β/ Να παραδίδουν τα αντικείμενα την ημέρα, την ώρα και στο σημείο που θα υποδείξει ο Δήμος.
γ/ Να μην εναποθέτουν τα ογκώδη αντικείμενα στο πεζοδρόμιο, το οδόστρωμα, σε κοινόχρηστους ή άλλους ακάλυπτους χώρους νωρίτερα, αλλά μόνο σύμφωνα με τις υποδείξεις του Δήμου, όπως αυτές γνωστοποιήθηκαν στον δημότη τηλεφωνικά ή εγγράφως.
 
Η αυθαίρετη και αντικανονική τοποθέτηση ογκωδών αντικειμένων συνιστά την παράβαση της άνευ αδείας κατάληψης κοινόχρηστου χώρου, η οποία επιφέρει πρόστιμο 300 ευρώ και επιπλέον καταβολή του προβλεπόμενου τέλους αποκομιδής.
 
Για τους λόγους αυτούς, σε κάθε περίπτωση, απαιτείται να προηγηθεί τηλεφωνική επικοινωνία και συνεννόηση των δημοτών με την Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου στο τηλέφωνο 2422350230.
 
Η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Αλμυρού, με γνώμονα την προστασία του φυσικού, ανθρωπογενούς και πολιτιστικού περιβάλλοντος από κάθε είδους ρύπανση και με σκοπό τη βελτίωση των όρων της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής του δημότη, θεωρεί πως η συνεργασία όλων μας, του καθενός από την πλευρά του, μπορεί να δημιουργήσει έναν Δήμο πιο καθαρό, καλύτερο για όλους.
 
Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος
ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΣΑΝΤΟΥΡΗΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ