Πόλεμος» έχει ξεσπάσει στον Αλμυρό για την αρμοδιότητα ταΐσματος των αδέσποτων, μετά την εμφάνιση σε διάφορα σημεία κομμένων πλαστικών δοχείων εν είδει ταϊστρών. Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Αλμυρού με ανακοίνωσή του κατηγορεί τη Δημοτική Αρχή και κάνει λόγο για ταΐστρες-εκτρώματα, ενώ ζητεί να εφαρμοστεί η απόφαση της πενταμελούς επιτροπής για την παρακολούθηση του προγράμματος διαχείρισης αδέσποτων ζώων, σύμφωνα με την οποία οι εθελοντές είναι υπεύθυνοι για το τάισμα των αδέσποτων.

Στην ανακοίνωση του Φιλοζωικού Συλλόγου Αλμυρού «Αγάπη και Προστασία» αναφέρονται τα εξής:

«Ντρεπόμαστε ως δημότες Αλμυρού για τις ταΐστρες εκτρώματα. Ως οφείλαμε ως Φιλοζωικός Σύλλογος, συνεχίζουμε τις δράσεις – μεταξύ άλλων – για την ευζωία των αδέσποτων ζώων του Αλμυρού. Αναζητώντας τις ταΐστρες του Δήμου Αλμυρού εντοπίσαμε κομμένα πλαστικά δοχεία με πέτρες μέσα σε αυτά, χωρίς τροφή.

Ελπίζουμε ότι δεν πρόκειται για τις νέες ταΐστρες του Δήμου Αλμυρού. Το… μοντέλο ήδη κυκλοφορεί στο διαδίκτυο – πιθανόν για πρότυπο εφαρμογής και σε έτερους Δήμους. Αναμένουμε τουλάχιστον ένα δείγμα σεβασμού στα δύστυχα πλάσματα που λιμοκτονούν κυριολεκτικά. Τι νόημα έχουν οι πέτρες στα ντροπιαστικά πλαστικά που σίγουρα κάποιοι τοποθέτησαν; Αναμένουμε από τη Δημοτική Αρχή να τοποθετήσει τροφές και ταΐστρες ως οφείλει και να σταματήσουμε να ντρεπόμαστε ως πολίτες Αλμυρού».
Αναφερόμενη στο ζήτημα που προέκυψε, η πρόεδρος του Φιλοζωικού Συλλόγου Αλμυρού «Αγάπη και Προστασία» Αθηνά Υφαντή τόνισε πως «στον Αλμυρό επικρατεί αναβρασμός με το θέμα του ταΐσματος των αδέσποτων. Είχαμε συμφωνήσει στην πενταμελή επιτροπή με αμετάκλητη απόφαση ότι τα αδέσποτα θα ταΐζονται από τους εθελοντές, ωστόσο ο Δήμαρχος Αλμυρού Δημ. Εσερίδης, την κατάργησε αυθαίρετα.

Με την τοποθέτηση αυτών των ταΐστρών στην ουσία «ακυρώνει» και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Ιωαν. Εκίζογλου, με τον οποίο έχουμε άριστη συνεργασία και τον στηρίζουμε. Μέλη του Συλλόγου είχαν τοποθετήσει μεταλλικές ταΐστρες σε διάφορα σημεία, ωστόσο έχουν κλαπεί από αγνώστους. Πλέον, υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με το τάισμα των αδέσποτων στον Αλμυρό, καθώς κυκλοφορούν σκελετωμένα. Όσο τα ταΐζαμε εμείς τα αδέσποτα ήταν ήρεμα, ειδικά όταν στην περιοχή μας δεν υπάρχει οργανωμένη δομή φιλοξενίας».

πηγή:https://e-thessalia.gr/

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ