Με κάθε λαμπρότητα και επισημότητα εορτάστηκε η εθνική επέτειος της 25ης Μαρτίου και ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου στον Αλμυρό.
Ανήμερα της γιορτής τελέστηκε επίσημη δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου, προεξάρχοντος του αρχιερατικού επίτροπου Αλμυρού π. Γεώργιου Μπέκα, με τη συμμετοχή όλων των Αρχών της πόλης, των Οργανώσεων και των Συμπολιτών.

Αμέσως μετά τη δοξολογία, εκφώνησε τον πανηγυρικό της επετείου η Ελένη Τσαρδακλή, καθηγήτρια φιλόλογος του Επαγγελματικού Λυκείου Αλμυρού. Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο των Πεσόντων από τις Αρχές, τις Οργανώσεις, τους μαθητές των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Στη συνέχεια, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των ένδοξων νεκρών μας και ο Εθνικός Ύμνος.

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με την παρέλαση μπροστά από τους επίσημους με την εξής σειρά: 1ο Δημοτικό Σχολείο, 2ο Δημοτικό Σχολείο, 3ο Δημοτικό Σχολείο, 4ο Δημοτικό Σχολείο, 5ο Δημοτικό Σχολείο, 1ο Γυμνάσιο, 2ο Γυμνάσιο, Γενικό Λύκειο, ΕΠΑΛ, Λύκειο Ελληνίδων (Περιφερειακό Τμήμα Χορού Αλμυρού), Σύλλογος Προσφύγων Μικρασιατών Επαρχίας Αλμυρού, Λαογραφικός Σύλλογος Βλάχων Επαρχίας Αλμυρού, Σύλλογος Καππαδόκων Αργιλοχωρίου «Το Τσαρικλί», Σύλλογος Σαρακατσαναίων Ευξεινούπολης και Περιχώρων «Η Στάνη», Στρατιωτικό Τμήμα της 111 Πτέρυγας Μάχης.

Εκφωνητής στην παρέλαση ήταν ο Γεώργιος Καπράνας, διευθυντής του Επαγγελματικού Λυκείου Αλμυρού και η Ελένη Σαλάτα, υποδιευθύντρια του Επαγγελματικού Λυκείου Αλμυρού.
Ακολούθησαν ελληνικοί χοροί από τους μαθητές και τις μαθήτριες του ΕΠΑΛ Αλμυρού στην κεντρική πλατεία υπό την ευθύνη των καθηγητών Φυσικής Αγωγής κ. Αθανάσιου Φλεβάρη και κ. Μαρίνας Λέτσιου.
Ακολούθησε δεξίωση στο Δημαρχείο Αλμυρού.

Δείτε βίντεο του Συλλόγου Σαρακατσαναίων:

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες του Συλλόγου Βλάχων Αλμυρού:

https://www.facebook.com/reel/302024442703153

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ