Κουμπαράδες σε καταστήματα της πόλης προκειμένου να εξασφαλιστεί το σχολικό κολατσιό για εννιά συνολικά μαθητές Δημοτικού Σχολείου, Γυμνασίου και Λυκείου, των οποίων οι γονείς αδυνατούν να εξασφαλίσουν, έχει τοποθετήσει σε 20 καταστήματα της πόλης το Φιλόπτωχο Ταμείο του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Αλμυρού. Τα μέλη του Φιλόπτωχου Ταμείου απευθύνουν έκκληση για ενίσχυση των κουμπαράδων, ενώ, όπως έγινε γνωστό, προ ημερών καλύφτηκαν οι σχολικές ημέρες του Ιανουαρίου και αγοράστηκαν υλικά για σάντουιτς για τα δυο παιδιά του Δημοτικού Σχολείου, που αφορούν το χρονικό διάστημα από 8 Φεβρουαρίου έως 1 Μαρτίου.

Όπως κάθε σχολική χρονιά έτσι και φέτος το Φιλόπτωχο Ταμείο του Αγίου Νικολάου Αλμυρού, αναλαμβάνει να προσφέρει σχολικό κολατσιό σε μαθητές/τριες που οι γονείς τους δεν μπορούν να το προσφέρουν. Φέτος έχουν αναλάβει εννέα συνολικά παιδιά (επτά παιδιά Γυμνασίου και Λυκείου και δυο παιδιά Δημοτικού Σχολείου).
Όπως επισημαίνεται από τα μέλη του Φιλόπτωχου Ταμείου, «όλα γίνονται διακριτικά και κατόπιν συνεννόησης με τους διευθυντές των σχολείων (3ο Νηπιαγωγείο, 3ο Δημοτικό Σχολείο, 2ο Γυμνάσιο, ΕΠΑΛ, Γενικό Λύκειο)».
Βάσει του προγραμματισμού, κάθε τέλος του μήνα μέλη του Φιλόπτωχου Ταμείου πηγαίνουν στο κυλικείο του εκάστοτε σχολείου και πληρώνουν την αξία του καθημερινού κολατσιού των παιδιών αυτών.

Για όσους ενδιαφέρονται να συνδράμουν την προσπάθεια, τα καταστήματα στην πόλη του Αλμυρού, στα οποία βρίσκονται οι κουμπαράδες για το σχολικό κολατσιό, είναι τα εξής:
Gossip, Stretto, Ritz, βιβλιοπωλείο Αθανάσιος Αλεξίου, είδη δώρων Ανδρωνάς Μιχάλης, φούρνος Γκάτση Κατερίνα, καφέ και είδη πρωινού Ζαχαροπούλου Σίσσυ, κατάστημα εσωρούχων Κεραμμύδα Νάνσυ, κομμωτήριο Κουτσούμπα Αντιγόνη, κατάστημα γυναικείων ενδυμάτων και αξεσουάρ «παράσταση» (Λαρίση Μαρία), κατάστημα γυναικείων ενδυμάτων Σοφία (Μαγγανά Ντίνα), φούρνος Αφοί Μαλιαρού, κομμωτήριο Μπιλίκα Σοφία, ψητοπωλείο Γιώργος Παναγιώτου, κάβα ποτών Σαμαρά, καφέ Σάκης (Σταθακόπουλος Θανάσης), κομμωτήριο Τούσια Γεωργία, μεταφορική εταιρεία Τσέλιας Φώτιος, μεταφορική εταιρεία Τσολάκης Μιχάλης, κομμωτήριο Φαράντου Γιώργος & Δέσποινα.

Να αναφερθεί ότι οι κουμπαράδες είναι μεταλλικοί και για να ανοιχτούν θα πρέπει να καταστραφούν.
Τα μέλη του Φιλόπτωχου Ταμείου του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Αλμυρού τονίζουν ότι «είναι πάντα στη διάθεση των συμπολιτών τους, για οποιαδήποτε πληροφορία, διευκρίνιση, απορία, ακόμα και παράπονο, κάθε Τετάρτη 9 π.μ.-11 π.μ., για να το συζητήσουν».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ