Την Πέμπτη 4 Απριλίου 2024, Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων ζώων, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Αλμυρού Ιωάννης Εκίζογλου, επισκέφτηκε το 4ο Δημοτικό Σχολείο Αλμυρού, το Ειδικό Σχολείο Αλμυρού και το Γυμνάσιο Ευξεινούπολης.

Μίλησε στους μαθητές για τα αδέσποτα ζώα που βρίσκονται στους δρόμους της πόλης και των χωριών χωρίς δική τους υπαιτιότητα. Τόνισε πως η φροντίδα των ζώων είναι δείγμα πολιτισμού μιας κοινωνίας γι’ αυτό και οφείλουμε όλοι να τα περιθάλπτουμε με αγάπη καθώς είναι η συντροφιά μας, οι φίλοι μας και οι φύλακές μας.
Εξήγησε πως από την πλευρά του Δήμου έχουν γίνει και εξακολουθούν να γίνονται όλες οι νόμιμες ενέργειες για την αντιμετώπιση και διαχείριση του θέματος των αδέσποτων ζώων προκειμένου και η δική τους ευζωία να εξασφαλίζεται και η δημόσια υγεία να μην απειλείται (σύσταση 5μελούς επιτροπής του προγράμματος διαχείρισης αδέσποτων ζώων, προμήθεια ζωοτροφών για το έτος 2024 για τη σίτιση των αδέσποτων, σύμβαση με δύο ιδιώτες κτηνιάτρους για τη στείρωση, τον εμβολιασμό την αποπαρασίτωση και τη φροντίδα τους, προμήθεια αυτοκινήτου περισυλλογής και εξέλιξη της διαδικασίας υπογραφής σύμβασης με κατάλληλα εκπαιδευμένο περισυλλογέα, ολοκλήρωση των διαδικασιών δημοπράτησης και λειτουργίας καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς, δημιουργία Μητρώου Εθελοντών καθώς και Μητρώου Αναδόχων Οικογενειών).
Ο κ. Εκίζογλου εξήρε το έργο του Φιλοζωικού Συλλόγου καθώς και των δεκάδων εθελοντών που συνεισφέρουν καθημερινά τις δυνάμεις και το χρόνο τους , έχοντας βοηθήσει δεκάδες ζώα να σιτίζονται τακτικά, να λαμβάνουν φροντίδα από τους κτηνιάτρους, αλλά και πολλά ακόμη να έχουν βρει ένα σπίτι.
Πρόσθεσε ακόμη πως τα αδέσποτα σιτίζονται καθημερινά από τον Δήμο ο οποίος διαθέτει υπάλληλο επιφορτισμένο αποκλειστικά με την παροχή τροφής και νερού σε αυτά (παρά το  γεγονός πως οι ταϊστρες-ποτίστρες έχουν κλαπεί τρεις φορές από αγνώστους) καθώς επίσης στα ελάφια και τα παγώνια του δάσους Κουρί.
Τέλος ο κ. Αντιδήμαρχος σημείωσε πως οι μαθητές, τα νέα παιδιά, οι αυριανοί δημότες, θα πρέπει να μαθαίνουν από μικρή ηλικία την αξία της φροντίδας, της περίθαλψης και της υιοθεσίας των αδέσποτων ζώων ως ένδειξη μιας κοινωνίας που θέλει να λέγεται πολιτισμένη. Διαβεβαίωσε, πως ο Δήμος Αλμυρού θα διαθέσει κάθε πρόσφορο μέσο και τρόπο για το σκοπό αυτό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ