Συνεδρίασε το Τοπικό  Επιχειρησιακό Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας  (Τ.Ε.Σ.Ο.Π.Π) Δήμου Αλμυρού την Πέμπτη 20 Ιουνίου στο Δημαρχείο Αλμυρού, με θέμα τον Απολογισμό Δράσεων των εμπλεκόμενων Υπηρεσιών μετά τη φωτιά στη Γαύριανη της Δ.Κ. Πτελεού την Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024.

Την έκτακτη συνεδρίαση συγκάλεσε ο Δήμαρχος Αλμυρού Δημήτρης Εσερίδης ως Πρόεδρος του Οργάνου και σ’ αυτήν πήραν επίσης μέρος εκπρόσωποι της Πυροσβεστικής, του Α.Τ. Αλμυρού και του Δασαρχείου.

Κοινή ήταν η διαπίστωση πως υπήρξε πολύ καλός συντονισμός και οργάνωση των εμπλεκόμενων υπηρεσιών που έδρασαν στοχευμένα και κατόρθωσαν σε σύντομο χρονικό διάστημα να περιορίσουν και να κατασβέσουν τη φωτιά.

Πολύ γρήγορα και συντονισμένα δόθηκε η εντολή για την εκκένωση του οικισμού της Γαύριανης καθώς επίσης και για τη συνδρομή των εναέριων πυροσβεστικών μέσων που, σε συνδυασμό με τη δράση των επίγειων δυνάμεων, δεν άφησαν τη φωτιά να επεκταθεί και να απειλήσει τον οικισμό.

Εξάλλου, πολύ ικανοποιητική υπήρξε και η ανταπόκριση των κατοίκων της περιοχής στις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας, με τη μικρή εξαίρεση κάποιων ελάχιστων δημοτών που μετακινούνταν άσκοπα, δυσχεραίνοντας το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να κατανοηθεί από όλους πως η απόλυτη συμμόρφωση με τις οδηγίες που εκδίδουν οι Αρχές και η Πολιτική Προστασία αποτελεί βασική προϋπόθεση για να μην τίθενται σε κίνδυνο ζωές και περιουσίες πολιτών και για το λόγο αυτό οφείλουν όλοι να τις τηρούν απαραβίαστα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ