Το Δημαρχείο Αλμυρού επισκέφτηκε έπειτα από πρόσκληση του Δημάρχου Αλμυρού κ. Δημήτρη Εσερίδη ο Διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας κ. Φώτης Σερέτης, την Τρίτη 19 Μαρτίου 2024.

Στη συνάντηση που έγινε σε εγκάρδιο κλίμα, συζητήθηκαν υγειονομικά ζητήματα που απασχολούν τον Δήμο Αλμυρού, καθώς επίσης και η βέλτιστη οργάνωση και στελέχωση του Κ.Υ. Αλμυρού σε προσωπικό και υποδομές.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του κ. Σερέτη προς τον Δήμαρχο, αυτή τη στιγμή πραγματοποιούνται γενικότερες εργασίες συντήρησης και ανάπλασης στις κτιριακές εγκαταστάσεις του Κέντρου Υγείας, το οποίο σύντομα θα αποκτήσει και σύγχρονο μηχανολογικό εξοπλισμό.

Ο Δήμαρχος Αλμυρού ανέφερε την ανάγκη στελέχωσης με ιατρικό προσωπικό των Αγροτικών Ιατρείων των Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου για την πιο έγκαιρη και αποτελεσματική ανταπόκριση προς τις ανάγκες των δημοτών, προκειμένου να μην αναγκάζονται αυτοί να διανύουν αρκετά χιλιόμετρα για να φτάσουν στο Κ.Υ. Αλμυρού.

Επίσης ο Δήμαρχος τόνισε την ανάγκη να δημιουργηθεί Τομέας ΕΚΑΒ στον Αλμυρό, ο οποίος θα στεγαστεί στο Κ.Υ. Αλμυρού και θα βρίσκεται σε άμεση συνεργασία μαζί του, καλύπτοντας ολόκληρη την περιοχή του Δήμου. Καθώς ο Δήμος Αλμυρού βρίσκεται ανάμεσα στους μεγαλύτερους σε έκταση Δήμους της χώρας και διαθέτει απομακρυσμένες περιοχές, ενώ δίπλα του βρίσκονται το αεροδρόμιο και η εθνική οδός, κρίνεται ιδιαίτερα κρίσιμη και χρήσιμη η δημιουργία Τομέα ΕΚΑΒ στον Αλμυρό.

Η ανταπόκριση του κ. Σερέτη στο αίτημα του Δημάρχου Αλμυρού ήταν απολύτως θετική και πλέον ολόκληρη η περιοχή της Νοτιοδυτικής Μαγνησίας, βρίσκεται στην αναμονή της υλοποίησης αυτής της ιδιαίτερα σημαντικής εξέλιξης για θέματα Υγείας τόσο των δημοτών, όσο και των επισκεπτών – ταξιδιωτών του Δήμου Αλμυρού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ