Με τον Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας για θέματα Τουρισμού κ. Γιάννη Αναστασίου συναντήθηκε αντιπροσωπεία της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου Αλμυρού, αποτελούμενη από τον Εντεταλμένο Σύμβουλο Τουρισμού Κώστα Πανταζώνα, τη δημοτική σύμβουλο Άννα Σιούτη- Παπακυρίλλου και τον Δήμο Περπερίδη.
 
Η περιοχή του Αλμυρού, ένας τόπος ευνοημένος από την γεωγραφία καθώς βρίσκεται στο κέντρο της Ελλάδας και δίπλα ακριβώς από την εθνική οδό, με πολλές φυσικές ομορφιές και με πλούσιο γεωφυσικό ανάγλυφο καθώς συνδυάζει το βουνό με τη θάλασσα, ήταν δυστυχώς για πολλά χρόνια απόλυτα παραμελημένη και ουραγός στον τομέα της τουριστικής προβολής.
 
Στην ειλικρινή και εγκάρδια συνάντηση αναζητήθηκαν και προτάθηκαν τρόποι για την αύξηση της επισκεψιμότητας και αξιοποίησης των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του Δ. Αλμυρού σε διάφορα μέτωπα.
 
Ενδεικτικά επισημάνθηκε η αξιοποίηση των καταδυτικών πάρκων, η ανάπτυξη του σχολικού τουρισμού στο τρίπτυχο λίμνες Ζηρέλια – Κουρί- Μουσείο, του θρησκευτικού και μοναστηριακού τουρισμού (Άνω και Κάτω μονή Ξενιάς) η αξιοποίηση του βουνού των Τιτάνων, της Όθρυος, με περιπατητικό (μονοπάτια) και αναρριχητικό τουρισμό, η αξιοποίηση του φράγματος Μαυρομμάτη κλπ.
 
Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Αναστασίου δεσμεύτηκε για την βούλησή του να επισκεφθεί σύντομα τον Δήμο Αλμυρού για να διαπιστώσει από κοντά τις δυνατότητες και τα πλεονεκτήματα της περιοχής, έτσι ώστε με την κατάλληλη συνεργασία με τη δημοτική αρχή και την απαραίτητη συνδρομή της Περιφέρειας Θεσσαλίας, να εισέλθει ο μεγάλος αυτός Δήμος της νοτιοδυτικής Μαγνησίας σε τροχιά ανάπτυξης και να πάψει να αντιμετωπίζεται ως ο “φτωχός συγγενής” σε επίπεδο προβολής και αξιοποίησης των πολλών συγκριτικών φυσικών, ιστορικών και πολιτιστικών του πλεονεκτημάτων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ