Με δυο συγκεντρώσεις στην κεντρική πλατεία από το Εργατικά Κέντρο στις 10.30 πμ, και στην πλατεία Ταχυδρομείου στις 11 πμ. από την ΑΔΕΔΥ πραγματοποιείται η σημερνή 24ωρη πανελλαδική απεργία για την τραγωδία των Τεμπών. Με την ολοκλήρωση των συγκεντρώσεων θα ακολουθήσει πορεία προς τον ΟΣΕ Λάρισας, όπου το Εργατικό Κέντρο Λάρισας έχει τοποθετήσει μεταλλική πλακέτα αφιερωμένη στο γεγονός και στους ανθρώπους που χάθηκαν στον χώρο της πλατείας, η οποία θα αποκαλυφθεί σήμερα.

Στην συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία θα παραστεί και ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ κ. Δ. Κουτσούμπας, ο οποίος νωρίτερα θα επισκεφθεί τον χώρο της τραγωδίας. Στις 10 πμ. θα χτυπήσουν πένθιμα 57 φορές οι καμπάνες σε όλες τις εκκλησίες της Λάρισας, ενώ στις 12.00 θα ψαλεί το τρισάγιο στον τόπο του δυστυχήματος, ένα χρόνο ακριβώς μετά το πολύνεκρο δυστύχημα.

Εν τω μεταξύ σήμερα στη Λάρισα θα πραγματοποιηθεί και η ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας.

Ανακοινώσεις για την συμμετοχή στην κινητοποίηση στην κεντρική πλατεία της Λάρισας έχουν εκδώσει ο Εμπορικός Σύλλογος Λάρισας, η Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Λάρισας και ο Σύλλογος Καταστηματαρχών Αναψυχής και Εστίασης Λάρισας (ΣΙΚΑΕΛ). Τα μέλη του ΣΙΚΑΕΛ θα κλείσουν συμβολικά τα καταστήματα τους την ώρα που θα βρίσκεται σε εξέλιξη το σημερινό συλλαλητήριο.

Συμμετοχή στην συγκέντρωση της κεντρικής πλατείας ανακοίνωσαν επίσης το παράρτημα Λάρισας του πανελλαδικού Σωματείου Εργαζομένων στην Έρευνα και την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση (ΣΕΡΕΤΕ), η Ομοσπονδία Τεχνικών Υπαλλήλων Ελλάδος και ο ΣΤΥΕ (Συλλογος Τεχνικών Υπαλλήλων ) παράρτημα ν. Λάρισας, καθώς και πλήθος άλλων φορέων.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι στο κανάλι του Εργατικού Κέντρου Λάρισας στο youtube έχει ανέβει βίντεο αφιερωμένο στις συγκλονιστικές στιγμές που έζησε η πόλη με αφορμή το “έγκλημα των Τεμπών”. Το βίντεο επιμελήθηκε το Εργατικό Κέντρο Λάρισας με την ουσιαστική στήριξη και βοήθεια των Γιάννη Βανακάρα, Θανάση Καλιακούδα, Δημήτρη Καστανάρα, Κώστα Λαμπρούλη και Αχιλλέα Σίμου. Γίνεται προσπάθεια να αποτυπωθεί το κλίμα των συγκλονιστικών κινητοποιήσεων τις μέρες που ακολούθησαν μετά το έγκλημα στα Τέμπη. Το βίντεο ντύνουν μουσικά οι Κοινοί Θνητοί με το κομμάτι “Θ’ αργήσω απόψε”, o Κώστας Βλαχούτσος με το κομμάτι “Κάπου υπάρχει λίγο φως” αλλά και το πιάνο του Arash Behzadi.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ