Στο λιμάνι του Βόλου αναμένεται να καταπλεύσει την Παρασκευή το γαλλικό ελικοπτεροφόρο «Dixmude».

Το ελικοπτεροφόρο θα βρεθεί στο Βόλο στο πλαίσιο της πολυεθνικής, διακλαδικής άσκησης Ελλάδας-Γαλλίας-Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, με την επωνυμία «Μέγας Αλέξανδρος 2020», που διεξάγεται από τις 27 Ιανουαρίου έως τις 8 Φεβρουαρίου στην ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας και του Αιγαίου.

5.200 τ.μ. το κατάστρωμα του ελικοπτεροφόρου που θα καταπλεύσει στο Βόλο.

Το γαλλικό ελικοπτεροφόρο έχει μήκος 200 μέτρα, υπηρεσιακή ταχύτητα 19 κόμβους, διαθέτει κατάστρωμα 5.200 τ.μ. και έχει δυνατότητα μεταφοράς μέχρι και 16 ελικοπτέρων ΝΗ90 αλλά και 100 τροχοφόρων τεθωρακισμένων, ενώ διαθέτει μίνι νοσοκομείο και μπορεί να φιλοξενήσει πλήρωμα έως και 500 άτομα.
πλοιο

Το γαλλικό ελικοπτεροφόρο έχει μήκος 200 μέτρα, wikipedia

Η φετινή άσκηση «Μέγας Αλέξανδρος» πραγματοποιείται με τη συμμετοχή Ελλήνων, Αμερικανών και Γάλλων πεζοναυτών και κομάντος και αφορά στη συνεκπαίδευση σε βολές, σε πεδία επιχειρήσεων, άλματα αλεξιπτωτιστών, με επιπρόσθετη παρουσία μεγάλου αριθμού γαλλικών ελικοπτέρων (μεταφοράς προσωπικού), που αναμένεται να πραγματοποιήσουν επιχειρήσεις από κοινού με τα ελληνικά (Apache) και τα αμερικανικά ελικόπτερα (Apache, Βlack Hawk), τα οποία αυτήν την περίοδο εδρεύουν στην αεροπορική βάση της Αεροπορίας Στρατού στο Στεφανοβίκειο, λίγο έξω από τον Βόλο.

Πηγή: iefimerida.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here