Νέο σοκ στις ΗΠΑ από τον θάνατο δύο μικρών παιδιών που πέθαναν όταν ο πατέρας τους τα άφησε κλειδωμένα στο φορτηγάκι του επί πέντε ώρες και ενώ η θερμοκρασία ξεπερνούσε τους 32 βαθμούς Κελσίου.

Τα πτώματα της 4χρονης Κίγκαν και του 3χρονου αδελφού της Ράιαν Ντένις βρέθηκαν μέσα στο όχημα του πατέρα τους, στην Τάλσα της Οκλαχόμα, το Σάββατο.

Ο πατέρας, Ντάστιν Λι Ντένις, 31 ετών συνελήφθη και κατηγορήθηκε για δολοφονία δεύτερου βαθμού αφού τα παιδιά ανακηρύχθηκαν νεκρά στο σπίτι του, σύμφωνα με την αναφορά της σύλληψης.

Ο Ντένις είπε στην αστυνομία ότι πήγε με τα παιδιά του γύρω στο μεσημέρι σε τοπική αλυσίδα καταστημάτων και στη συνέχεια επέστρεψε στο σπίτι του όπου έπεσε και κοιμήθηκε για τέσσερις έως πέντε ώρες. Υποστήριξε επίσης ότι όταν ξύπνησε, δεν μπορούσε να βρει τα παιδιά του. Τελικά, τα εντόπισε στο πάτωμα του οχήματος του και στη συνέχεια τα μετέφερε στο σαλόνι του όπου το πλήρωμα του ασθενοφόρου ανακοίνωσε τον θάνατό τους.

Η αιτία του θανάτου των παιδιών δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί.

Σύμφωνα με την αστυνομία, γείτονας έχει πλάνα με τον Ντένις να φεύγει, μετά να κλειδώνει το όχημά του και να μπαίνει στο σπίτι χωρίς να πάρει τα παιδιά. Η έκθεση της αστυνομίας αναφέρει: «Τα παιδιά δεν είχαν ελεγχθεί για σχεδόν πέντε ώρες ενώ ήταν κλειδωμένα μέσα στο όχημα».

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το kidsandcars.org, ένα παιδί μπορεί να αρχίσει να υποφέρει από απειλητικά για τη ζωή συμπτώματα θερμοπληξίας μέσα σε λίγα λεπτά από τη στιγμή που παγιδευτεί μέσα σε ένα αυτοκίνητο στο οποίο επικρατούν υψηλές θερμοκρασίες.

Πηγή: iefimerida.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here