Στις 20 Αυγούστου, ζεύγος τουρκικών F-16 επιχείρησε να παρέμβει σε Ελληνική άσκηση συνεργασίας Στρατού Ξηράς – Πολεμικής Αεροπορίας που διεξαγόταν στην περιοχή της Ρόδου.
Η Τακτική Αεροπορία επέτρεψε στο τουρκικό ζεύγος να πλησιάσει επαρκώς και εν συνεχεία αεροσκάφη F-16 από τον βορρά και από τον νότο εκτέλεσαν “τανάλια”, εγκλωβίζοντας τα τουρκικά αεροσκάφη στον χώρο. Ακολούθησαν σκηνές απείρου κάλλους, με τους χειριστές της τουρκικής Αεροπορίας να χάνουν την ψυχραιμία τους (ειδικά ο Νο 2 του ζεύγους) και τα Ελληνικά αεροσκάφη να διασκεδάζουν γύρω τους!
Η κατάσταση κατέληξε με το τουρκικό ζεύγος να προσγειώνεται στο Νταλαμάν με κατολίσθηση.
Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, το ένα από τα δύο τουρκικά Μαχητικά προσγειώθηκε με τον κινητήρα εκτός λειτουργίας, με τον πιλότο να μην μπορεί να ελέγξει το Μαχητικό και αυτό να καταλήξει εκτός διαδρόμου, “στο χαντάκι”.
Από την βίαιη αυτή έξοδο ο πιλότος δεν τραυματίστηκε όμως το Μαχητικό υπέστη σοβαρές υλικές ζημιές, σε σημείο το κόστος επισκευής του να είναι τόσο υψηλό, που δεν άξιζε τον κόπο και την δαπάνη για την επαναφορά του σε πτητική κατάσταση…..
(Η Ελληνοτουρκική κρίση για την τουρκία, εκτός από τα καύσιμα Πλοίων – Μαχητικών και το μπάλωμα της Φρεγάτας, κόστισε και την απώλεια ενός Μαχητικού!)
πηγή:https://www.defence-point.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here