Την Παρασκευή 19 Απριλίου 2019 το Γυμνάσιο Ευξεινούπολης συμμετείχε με μεγάλη επιτυχία στο 2ο Μαθητικό Συνέδριο που διοργάνωσε η ΔΔΕ Μαγνησίας με τίτλο «Ο Άνθιμος Γαζής στο σχολείο».

Οι υπεύθυνοι καθηγητές και η ομάδα των μαθητών δημιούργησαν ένα ντοκιμαντέρ με θέμα τη ζωή, την προσωπικότητα, το έργο του Νεοέλληνα Διαφωτιστή, Άνθιμου Γαζή καθώς και τη συμβολή του στην οργάνωση της Επανάστασης του 1821. Το ντοκιμαντέρ αναφέρεται επίσης στη Μηλιώτικη σχολή  και στον ρόλο που αυτή διαδραμάτισε στα χρόνια της Τουρκοκρατίας.

Γα τη δημιουργία του ντοκιμαντέρ η ομάδα των εκπαιδευτικών και των μαθητών  επισκέφτηκε τη βιβλιοθήκη των Μηλεών  από όπου και άντλησε σημαντικό υλικό και εργάστηκαν όλοι μαζί με συνέπεια, ομαδικότητα  και αγάπη ώστε να βγει το εξαιρετικό αποτέλεσμα.

Τέλος, η μαθήτρια Κυρίτση Αλεξάνδρα – Αναστασία  φιλοτέχνησε την προσωπογραφία του Άνθιμου Γαζή.

Η συμμετοχή του Γυμνασίου Ευξεινούπολης απέσπασε τις καλύτερες κριτικές από τους διοργανωτές του Συνεδρίου.

«Η δουλειά σας είναι εξαιρετική και δεν έχει να ζηλέψει τίποτε από μια επαγγελματική δουλειά ενός καναλιού» είπε ο Συντονιστής των Φυσικών Επιστημών ΠΕ.ΚΕ.Σ Θεσσαλίας Δρ. Σεραφείμ Σπανός στην ομάδα του Γυμνασίου Ευξεινούπολης και τους ζήτησε την άδεια να μπορεί να το χρησιμοποιήσει.

Όταν υπάρχουν εκπαιδευτικοί που αγαπούν τη δουλειά τους,  εμπνέουν τους μαθητές τους και αφιερώνουν  τον προσωπικό τους χρόνο, μπορούν και τα μικρά επαρχιακά σχολεία να κάνουν θαύματα!!!

Συγχαρητήρια στα  εξαιρετικά παιδιά  μας και στους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς!!

Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί: Τσιαμανή Ελένη ΠΕ02, Δρόσου Μάρθα ΠΕ01, Πετρά Ευαγγελία ΠΕ02, Καραγιαννοπούλου Μαρία ΠΕ06 και Σιαμέτη Αθανασία  ΠΕ86.

Η Ομάδα των μαθητών: Γιαννούχος Χρήστος, Καραγκούνης Κων/νος, Κοντομάνου Μαρία-Ελένη, Αλαμανιώτη Ειρήνη, Αραμπατζή Χριστίνα, Καραζούπη Αθανασία, Κολώνη Μαρία, Κυρατζή Σαββίνα, Κυρίτση Αλεξάνδρα- Αναστασία, Μακρή Αποστολία, Μπέλλου Αικατερίνη, Πραττή Άννα, Σαμαρά Χρυσούλα-Μαρία, Στεφανή Γεωργία.

 

Η Διευθύντρια

Σταυραντώνη Μαρία

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here