Αίσθημα ασφάλειας, αστυνόμευση και διασφάλιση της δημόσιας τάξης είναι οι προτεραιότητες του νέου διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας, Μίλτου Αλεξάκη. Χθες το μεσημέρι έγινε η τελετή  τελετή παράδοσης παρουσία των αρχών της πόλης.

Ο νέος αστυνομικός διευθυντής ευχαρίστησε όλους όσους τον στήριξαν με πρώτους τους αστυνομικούς που παρέχουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες και σπισήμανε ότι θα κάνει ό,τι μπορεί για να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις που απορρέουν από το ρόλο του. «Το έργο μου γίνεται ακόμα δυσκολότερο διότι παραλαμβάνω τη σκυτάλη από έναν διακεκριμένο και αξιέπαινο Αξιωματικό, τον Αστυνομικό Διευθυντή Βασίλειο Καραΐσκο, το ωφέλιμο έργο του οποίου στην τοπική κοινωνία θα συνεχίζει να αντικατοπτρίζεται για πολλά χρόνια ακόμη και στα νέα καθήκοντα  του», τόνισε.

Επιπλέον επισήμανε ότι έχει τη συναίσθηση της ευθύνης του ρόλου και των καθηκόντων του και ότι η  Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας έχει όλα τα εφόδια και τις υποδομές να επιτελέσει άριστα τον ρόλο της και να εδραιωθεί στη συνείδηση του κάθε συμπολίτη μας ότι οι αστυνομικές αρχές του τόπου του μπορούν και του παρέχουν τις υπηρεσίες που επιθυμεί, στο επίπεδο που επιθυμεί.

Ο αστυνομικός διευθυντής εκτίμησε ότι από την πολυετή θητεία του στην περιοχή, το έμψυχο δυναμικό της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας  διαθέτει όλα τα απαραίτητα προσόντα και την ποιότητα για να ανταποκριθεί στις προκλήσεις της εποχής, μέσω της κατάλληλης αξιοποίησης και καθοδήγησης.
«Σε αυτό το πνεύμα ανθρωποκεντρικής διαχείρισης, βέλτιστης αξιοποίησης των διαθέσιμων πόρων και προσαρμογή στις μεταβαλλόμενες συνθήκες, ως πρωταρχικός στόχος δεν θα μπορούσε να τεθεί άλλος πέρα από την εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας στους πολίτες, τη στοχευμένη και ουσιαστική αστυνόμευση της περιοχής και τη εν γένει διασφάλιση της δημόσιας τάξης και ειρήνης», έδωσε τις κατευθύνσεις που θα ακολουθήσει.
Τέλος, αναφέρθηκε στο άνοιγμα στη κοινωνία και στην εξωστρεφή δράση, σε συνεργασία με τους συναρμόδιους φορείς και παράγοντες, με τελικό όραμα την προαγωγή της περιοχής μας και την ποιοτικότερη διαβίωση των πολιτών της.

Ο απερχόμενος αστυνομικός διευθυντής Βασίλης Καραΐσκος εξέφρασε από τη μία πλευρά την ικανοποίησή του που ολοκλήρωσε έναν κύκλο 17 ετών υπηρεσίας στη Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας και από την άλλη πλευρά τη λύπη του που θα αποχωριστεί τους συμπολίτες του που τον στήριξαν ενώ τόνισε ότι θα είναι στη διάθεσή του όποτε τον χρειαστούν. «Ευγνωμονώ τον Θεό που παραδίδω στον διάδοχό μου όσους αστυνομικούς παρέλαβα», τόνισε.

Μετά τους χαιρετισμούς, οι διοικητές των στρατιωτικών μονάδων 32 Ταξιαρχίας ΠΖΝ και της 1ης ΤΑΞΑΣ, όπως και οι διοικητές της Πυροσβεστικής και του Λιμεναρχείου Βόλου αλλά και της 111 Π.Μ.  απένειμαν στον απερχόμενο διευθυντή, τιμητική πλακέτα.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here