Στο Δημαρχείο Αλμυρού πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2020 συνάντηση του Δημάρχου Αλμυρού Βαγγέλη Χατζηκυριάκου, με τη βουλευτή Μαγνησίας κ. Ζέττα Μακρή και τον Διευθυντή  Α’βάθμιας εκπαίδευσης κ. Πολύζο, με βασικό θέμα τη μετεγκατάσταση του 1ου Νηπιαγωγείου Αλμυρού.

Στη συνάντηση ανακοινώθηκε η δημοπράτηση του έργου μετεγκατάστασης του 1ουΝηπιαγωγείου Αλμυρού, με την κατασκευή ενός νέου, σύγχρονου και ασφαλούς για τα παιδιά τριθέσιου νηπιαγωγείου, δίπλα στο 2ο Γυμνάσιο Αλμυρού, στην περιοχή απέναντι από το Κέντρο Υγείας.

Το νέο κτήριο θα κατασκευασθεί με συγχρηματοδότηση του Ιδρύματος Μελά (400.000 ευρώ) και του Δήμου Αλμυρού (300.000 ευρώ) και θα αποτελέσει σημαντική ανάσα στα θεμέλια της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης της περιοχής, καθώς θα στεγάσει νήπια που έως σήμερα στεγάζονται στον -ακατάλληλο για νηπιαγωγείο- χώρο του πρώην ΠΙΚΠΑ Αλμυρού.

Η κ. Μακρή εξέφρασε την ικανοποίησή της για την επιτυχία αυτής της προσπάθειας που ξεκίνησε πριν τρία χρόνια και η οποία κατέληξε να τελεσφορήσει μετά από προσωπικές παρεμβάσεις  της Υπουργού Παιδείας κ. Κεραμέως, της ίδιας της κ. Μακρή, του Διευθυντή πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, αλλά και του Δήμου το τελευταίο διάστημα. Έτσι,έχουν ξεπεραστεί, όλα τα γραφειοκρατικά εμπόδια και το έργο υλοποιείται άμεσα.

Ο Δήμαρχος Αλμυρού ευχαρίστησε τη βουλευτή Μαγνησίας κ. Μακρή για το ενδιαφέρον που επέδειξε καθώς και για τη συμβολή της, προκειμένου να εξασφαλιστεί η δωρεά του Ιδρύματος Μελά, αλλά και να υπερνικηθούν όλες οι δυσκολίες, ώστε ο Αλμυρός να αποκτήσει ένα νεόδμητο, σύγχρονο και απολύτως λειτουργικό τριθέσιο νηπιαγωγείο, που θα στεγάσει με ασφάλεια και με κάθε σύγχρονη προδιαγραφή τους μικρούς μαθητές του Αλμυρού.

Από τη μεριά του Δήμου Αλμυρού, στη συνάντηση παραβρέθηκαν η Αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών Θεμάτων κ. Αρετή Μπέη, καθώς και ο Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας κ. Βασίλειος Αργυρόπουλος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here