Με συμβολική συμμετοχή, προς αποφυγή του συνωστισμού και προκειμένου να τηρηθούν να μέτρα προστασίας για τον κορωνοϊό, πραγματοποιήθηκε χθες (7-4-2020) συγκέντρωσης διαμαρτυρία έξω από το Νοσοκομείο Βόλου, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα Υγείας. Στη συγκέντρωση συμμετείχαν γιατροί, νοσηλευτές και εκπρόσωποι τοπικών φορέων (ένας από κάθε σωματείο). Αντίστοιχες κινητοποιήσεις διοργανώθηκαν στα Κέντρα Υγείας Ζαγοράς, Αργαλαστής, Σκοπέλου και Σκιάθου.

Στον επίκεντρο της διαμαρτυρίας, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο πανελλαδικών δράσεων, τέθηκαν οι σοβαρές ελλείψεις και τα μεγάλα προβλήματα στον χώρο της υγείας. Οι συγκεντρωμένοι εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους στο προσωπικό των μονάδων υγείας που δίνουν σκληρή μάχη καθημερινά απέναντι στον κορονοϊό.

Ο πρόεδρος της Ένωσης νοσοκομειακών γιατρών Μαγνησίας Παύλος Μαλινδρέτος τόνισε την ανάγκη να μη γίνει ο κορονοϊός κερκόπορτα για την αλλαγή των εργασιακών σχέσεων στα νοσοκομεία και να μην καθιερωθεί η εργασία γιατρών με μπλοκάκι. Επισήμανε ακόμη, ότι δεν προχωρούν οι προσλήψεις προσωπικού παρότι η κυβέρνηση είχε υποσχεθεί fast track διαδικασίες για την κάλυψη των μόνιμων θέσεων.

Πρόσθεσε ακόμη, ότι οι ανάγκες σε υλικά παραμένουν και τόσο η 5 Υγειονομική Περιφέρεια, όσο και το Υπουργείο δυσκολεύονται να προμηθεύουν το Νοσοκομείο στο χρόνο που απαιτείται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here