Τον Δήμαρχο Αλμυρού κ. Βαγγέλη Χατζηκυριάκο επισκέφθηκε αντιπροσωπεία του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Περιφερείας Πρωτοδικείου Βόλου αποτελούμενη από τις Ιωάννα Παπαδημητρίου Πρόεδρο, Ρίτσα Μπιντάκα Γραμματέα και Φωτεινή Σολδάτου Ταμία, συνοδευόμενες από τον προϊστάμενο του Ειρηνοδικείου Αλμυρού Δημήτριο Τσούτσα.
Έθεσαν υπ’ όψιν του Δημάρχου τα μεγάλα προβλήματα του κλάδου με κύριο την υποστελέχωση όλων των δικαστηρίων της χώρας, κάτι που έχει αντίκτυπο στην εξυπηρέτηση των πολιτών, τις ανάγκες κατάρτισης των υπαλλήλων και την καθυστέρηση στις νέες προσλήψεις. 

Ο Δήμαρχος άκουσε με ενδιαφέρον τους εκπροσώπους των Δικαστικών υπαλλήλων και τόνισε τη σπουδαιότητα του Ειρηνοδικείου Αλμυρού. Αυτό, εξυπηρετεί μια εξαιρετικά μεγάλη έκταση χωρικά η οποία αρχίζει από τον Μάραθο και τελειώνει στο Αχίλλειο καλύπτοντας ένα πολύ μεγάλο φάσμα αρμοδιοτήτων. 

Ο Βαγγέλης Χατζηκυριάκος δεσμεύτηκε να συμβάλλει με τη σειρά του στην προσπάθεια για κάλυψη των οργανικών κενών στο τοπικό Ειρηνοδικείο το οποίο λειτουργεί πλέον με οριακά στοιχειώδες προσωπικό και ενώ η περιοχή του Αλμυρού βρίσκεται σε διαδικασία κτηματογράφησης με αποτέλεσμα την μεγάλη προσέλευση πολιτών προκειμένου να αιτηθούν σχετικά πιστοποιητικά, να κάνουν ένορκες βεβαιώσεις για χρησικτησία κλπ.
Ο Δήμαρχος Αλμυρού δεσμεύτηκε να γίνει άμεσα διάβημα στον υπουργό Δικαιοσύνης,τους τοπικούς βουλευτές και κάθε άλλο αρμόδιο φορέα για την κατά το δυνατό ομαλοποίηση της κατάστασης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here