Το Άγιο Φως έφτασε με αεροσκάφος στην Αθήνα, στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, όπου έγινε μια λιτή τελετή υποδοχής στην οποία παρίστατο ο υφυπουργός Εξωτερικών κ. Βλάσης.

Προηγήθηκαν πρωτόγνωρες εικόνες από τον Πανάγιο Τάφο στα Ιεροσόλυμα όπου σε κλίμα κατάνυξης, αλλά τηρώντας τα περιοριστικά μέτρα, έγινε στον Ιερό Ναό της Αναστάσεως, κεκλεισμένων των θυρών, η τελετή αφής του Αγίου Φωτός.
Από το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος το Άγιο Φως έφτασε στο μετόχι του Παναγίου Τάφου στην Πλάκα, όπου θα φυλαχθεί, ενώ δεν θα μεταφερθεί σε άλλες ενορίες, ούτε θα διανεμηθεί στους πιστούς, λόγω των μέτρων κατά της πανδημίας.

Απέναντι στη φθορά ολόφωτη η Χάρη της Αναστάσεως, αναφέρει στο μήνυμά του ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, προσθέτοντας ότι η Ανάσταση του Κυρίου άνοιξε το δρόμο για την πλήρη υπέρβαση του θανάτου, πνευματικού και βιολογικού.
Υπενθυμίζεται ότι η Ακολουθία της Αναστάσεως, στις 23:00, θα μεταδοθεί από την ΕΡΤ2 –και στη νοηματική- σε απευθείας σύνδεση από τη Μητρόπολη Αθηνών και από την ΕΡΤ3 απευθείας από το Οικουμενικό Πατριαρχείο στο Φανάρι. Οι μεταδόσεις θα γίνουν και από το ert.gr, το Πρώτο Πρόγραμμα, την EPT World.

Πρώτη Ανάσταση από την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, με τον Πατριάρχη Θεόδωρο να ψέλνει το «Ανάστα ο Θεός», υπό τους εκκωφαντικούς ήχους των αφρικανικών τυμπάνων από τους Αφρικανούς ιεροσπουδαστές, στον ιερό ναό του Αγίου Σάββα, απ’ όπου ο Πατριάρχης έδωσε δικό του σύντομο μήνυμα.

Για πρώτη φορά στην ιστορία ο εορτασμός της Ανάστασης στην Αμερική θα γίνει διαδικτυακά. Ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος χρησιμοποιώντας το διαδίκτυο θα στείλει το μήνυμα της ελπίδας και της αναγέννησης σε κάθε γωνιά της χώρας, ένα μήνυμα που οι πιστοί έχουν περισσότερη ανάγκη από ποτέ.

Μετά την πρώτη Ανάσταση οι Κερκυραίοι βγήκαν στα παράθυρα και πέταξαν τους μπότηδες για να ξορκίσουν το κακό.

Πηγή: ΕΡΤ1

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here