Κ. Αγοραστός: «Με συνεργασίες και συνέργειες αναβαθμίζουμε περιοχές της πόλης του Βόλου»

Τη διαμόρφωση του εξωτερικού χώρου του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Βόλου, στο ανακαινισμένο κτίριο του πρώην Υγειονομικού, χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας, μετά την έγκριση που έδωσε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός για τη συμβασιοποίηση του έργου. Πρόκειται για έργο συνολικού προϋπολογισμού 400.000 ευρώ, το οποίο υλοποιείται στο πλαίσιο της εγκεκριμένης Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης Βόλου. Φορέας Υλοποίησης του έργου είναι ο Δήμος Βόλου.

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός τόνισε τα εξής:
«Πριν λίγους μήνες τελέσαμε τα εγκαίνια του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Βόλου ένα έργο που η Περιφέρεια Θεσσαλίας χρηματοδότησε με 750.000 ευρώ.

Σήμερα προχωράμε στη χρηματοδότηση του έργου της διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου του Κέντρου Κοινότητας προκειμένου να παραδώσουμε στην πόλη του Βόλου ένα κτίριο περιβαλλοντικά εναρμονισμένο με την εποχή μας. Μέσα από τις συνεργασίες και τις συνέργειες υλοποιούμε έργα ουσίας που συμβάλλουν στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των συνανθρώπων μας. Με σοβαρότητα, υπευθυνότητα, σχεδιασμό και προσανατολισμό εργαζόμαστε καθημερινά σε συνεργασία με τις Υπηρεσίες μας και το Δήμο Βόλου χρηματοδοτώντας έργα που αλλάζουν την εικόνα περιοχών της πόλης του Βόλου».

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΡΓΟΥ

Το έργο αφορά σε εργασίες διαμόρφωσης των εξωτερικών όψεων και του περιβάλλοντα χώρου στο κτίριο που βρίσκεται στη συμβολή των οδών 2ας Νοεμβρίου – Βασσάνη – Μικρασιατών – Μακρινίτσης (πρώην Υγειονομικό), εμβαδού 568 τ.μ., το οποίο έχει ήδη διαμορφωθεί κατάλληλα και φιλοξενεί το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Βόλου, που λειτουργεί ήδη στο κτίριο, από την ΚΕΚΠΑ- ΔΙΕΚ και ταυτόχρονα στεγάζονται οι υπηρεσίες της Δ/νσης Κοινωνικής Προστασίας, ΚΑΠΗ και Δημόσιας Υγείας.

Οι παρεμβάσεις στις όψεις και στον περιβάλλοντα χώρο του κτιρίου στοχεύουν στην ομαλή και διακριτική εναρμόνισή του με το περιβάλλον του, ενώ το διαφοροποιούν χρονικά και ιστορικά από το διατηρητέο κτίριο Σπίρερ και το Σπιράκι που βρίσκονται σε πίσω πλάνο.

Τα βασικά στοιχεία της παρέμβασης περιλαμβάνουν την αφαίρεση των υλικών επικάλυψης από τις επιχρισμένες επιφάνειες για την αποκάλυψη της πέτρας, προεξοχές από τραβηχτό επίχρισμα γύρω από τα ανοίγματα που καλύπτουν όλο το ύψος του πρεκιού και της ποδιάς, αντικατάσταση και ενεργειακή αναβάθμιση κουφωμάτων και υαλοπινάκων, ενίσχυση παρτεριών, επικάλυψη της συνολικής επιφάνειας του περιβάλλοντα χώρου με κυβόλιθους από γρανίτη, κατασκευή καθιστικών από οπλισμένο σκυρόδεμα με ξύλινες επιφάνειες, ανακατασκευή ράμπας κύριας εισόδου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here