Η SOVEL Αλμυρού, είναι η πρώτη μεγάλη βιομηχανική μονάδα στη Μαγνησία που προχωρά σε αναγκαστική διαθεσιμότητα του προσωπικού  παραγωγής από αρχές Απριλίου.

Η κρίση του κορονοϊού αναστέλλει την δραστηριότητα της επιχείρησης. Τα διευθυντικά στελέχη της εταιρείας ενημέρωσαν τους τμηματάρχες παραγωγής πως από τις αρχές Απριλίου όσοι εργαζόμενοι απασχολούνται στην παραγωγή θα τεθούν σε διαθεσιμότητα για έναν τουλάχιστον μήνα. Επίσης το διοικητικό προσωπικό της εταιρείας θα εργάζεται εκ περιτροπής.

Η εξέλιξη αυτή προκαλεί έντονο προβληματισμό και ανησυχία στους εργαζόμενους ενώ δεν αποκλείεται την ερχόμενη εβδομάδα να υπάρξει παρέμβαση και από τους τοπικούς θεσμικούς συνδικαλιστικούς φορείς.Tα συνδικάτα ήδη έχουν θορυβηθεί καθώς βλέπουν να ξεκινά το επόμενο διάστημα «βιομηχανία» καταστρατήγησης της εργατικής νομοθεσίας στο όνομα των συνεπειών που έχουν προκληθεί εξαιτίας του κορονοϊού.

Στην διάρκεια της διαθεσιμότητα ο εργαζόμενος αμείβεται μόνο με το 50% του μισθού του, ενώ υπό προϋποθέσεις προβλέπεται η καταβολή ειδικού επιδόματος από τον ΟΑΕΔ. Η ασφάλιση δεν θίγεται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here