Έντονη ανησυχία επικρατεί  στην τοπική κοινωνία μετά την αποκάλυψη ότι παρά την απαγόρευση εκδρομών και μετακινήσεων στο εξωτερικό, ώστε να αποφευχθεί η διασπορά του κορωνοϊού, γκρουπ με Βολιώτες αναχώρησε από τον Βόλο την περασμένη Παρασκευή, συμμετέχοντας σε οργανωμένη εκδρομή με προορισμό την Τουρκία απ’ όπου είναι προγραμματισμένο να επιστρέψει σήμερα Τρίτη.
Χρήστης των social media αποκάλυψε το γεγονός με ανάρτηση της, η οποία ήταν αρκετή για να «ξεσηκωθούν και οι πέτρες». «Την Παρασκευή έφυγε από Θεσσαλονίκη τουριστικό για Τουρκία. Επιστρέφουν την Τρίτη! Τι θα γίνει με αυτούς; 20 άτομα από Βόλο και 30 από Θεσσαλονίκη όλοι τους», ήταν η ανάρτηση που προκάλεσε χαμό.
Ακολούθησε ορυμαγδός σχολίων από πολλούς Βολιώτες, οι οποίοι εξέφραζαν την οργή τους και την έντονη αντίδραση τους, απαιτώντας να ληφθούν αυστηρά μέτρα σε βάρος τους, αφού ο κορωνοϊός έχει «χτυπήσει» και στη γειτονική χώρα. Άλλοι επίσης σχολίαζαν ότι θα πρέπει να τεθούν σε καραντίνα, μόλις το τουριστικό λεωφορείο περάσει τα ελληνικά σύνορα, προκειμένου να μην διακινδυνεύσουν άλλοι άνθρωποι εξαιτίας τους.
ΚΟΛΥΝΔΡΙΝΗ
Εισαγγελική παρέμβαση και καραντίνα για τους 20 Βολιώτες που επιστρέφουν σήμερα από ταξίδι αναψυχής στην Τουρκία, ζητά η αντιπεριφερειάρχης Δωροθέα Κολυνδρίνη με επιστολή της στον Πρωθυπουργό, τον Υπουργό Υγείας και τον ΕΟΔΥ. Το ταξιδιωτικό γραφείο που βρίσκεται στον Βόλο και τους μετέφερε στην Θεσσαλονίκη για να αναχωρήσουν για Τουρκία, δεν απαντά στα τηλέφωνα. Για την ακρίβεια οι γραμμές δείχνουν να έχουν καταργηθεί. Οι καταγγελίες στην αστυνομία έγιναν από δικηγόρο του Βόλου και έρευνες για να διαπιστωθεί τι έχει συμβεί έγιναν από ταξιδιωτικά πρακτορεία στον Βόλο. Η κ.Θέκλα Καμμένου ήρθε σε επαφή και με πρακτορεία στην Τουρκία για να διαπιστωθεί τι συμβαίνει.  Η κ. Κολυνδρίνη επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που έγιναν από την δικηγόρο του Βόλου μέσω του Facebook.
ΜΠΟΥΚΩΡΟΣ
Σε κατ΄οίκον αυτοπεριορισμό έχει τεθεί προληπτικά ο βουλευτής Μαγνησίας Χρήστος Μπουκώρος καθώς είχε βρεθεί στην ίδια αίθουσα, στη Βουλή, με τον βουλευτή Χρήστο Κέλλα που είναι θετικός στον κορωνοϊό. Όπως διαπιστώθηκε, ο κ. Κέλλας συμμετείχε στις εργασίες της Ολομέλειας και βρισκόταν σε κοντινή απόσταση από τον βουλευτή Μαγνησίας.
Σε κατ΄οίκον αυτοπεριορισμό έχουν τεθεί προληπτικά και άλλοι βουλευτές και υπάλληλοι που επίσης βρίσκονταν στην ίδια αίθουσα με τον κ. Κέλλα, όπως διαπιστώθηκε από την ιχνηλάτηση των καμερών της Βουλής

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here