Προβλήματα διαπιστώνονται καθημερινά στην από το νόμο προβλεπόμενη χορήγηση γάλακτος στους δικαιούχους Μέσων Ατομικής Προστασίας (Μ.Α.Π.) εργαζομένους της Υπηρεσίας Καθαριότητας και του Κοινωφελούς Προγράμματος  του Δήμου Σκοπέλου που είναι τοποθετημένοι στη Δημοτική Κοινότητα Γλώσσας και στην Τοπική Κοινότητα Κλήματος.

Σύμφωνα με την ΚΥΑ 43726/7-6-2019 (ΦΕΚ 2208/τ. Β’/8-6-2019) στους εργαζόμενους στους οποίους παρέχονται Μ.Α.ΑΠ. χορηγείται ένα  (1) λίτρο φρέσκο γάλα σε ημερήσια βάση και σε περίπτωση αντικειμενικής αδυναμίας χορήγησής του, κατά τον ανωτέρω χρόνο, χορηγείται ίση ποσότητα γάλακτος μακράς διάρκειας, ενώ η διανομή του γίνεται στους χώρους εργασίας.

Η ΔΑΣ – ΟΤΑ Μαγνησίας, σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

«Καλούμε τη Δημοτική Αρχή Σκοπέλου αύριο το πρωί να φροντίσει για την παράδοση του γάλακτος στους εργαζόμενους στη Γλώσσα και το Ελιος, να συμμορφωθεί άμεσα με  τη νομοθεσία για την υγιεινή και ασφάλεια στην εργασία,  τους εργαζόμενους να διεκδικήσουν την εφαρμογή της σε όλα τα επίπεδα (Μ.Α.Π., συντήρηση-έλεγχο οχημάτων), μέτρα ενάντια στη θερμική καταπόνηση και τους ελεγκτικούς μηχανισμούς να επιβλέψουν την τηρησή της .

Η αδιαφορία της δημοτικής αρχής (Δήμαρχος, Αντιδήμαρχοι) δεν εξηγείται μόνο από το γεγονός ότι δεν θα έχει συνέχεια στο τιμόνι του Δήμου, αλλά φανερώνει το πολιτικό της στίγμα όλα αυτά τα χρόνια, καθώς υπηρέτησε με συνέπεια τις μνημονιακές πολιτικές στο χώρο της Τοπικής Διοίκησης, που στόχο είχαν   την απαξίωση των υπηρεσιών   και την εντατικοποίηση των συνθηκών εργασίας».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here