Πριμ στους ΟΒΑ φαίνεται ότι δίνει το ΓΕΕΘΑ στον επικείμενο διαγωνισμό για τις προσλήψεις ΕΠΟΠ, καθώς σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες η μοριοδότηση δεν θα περιορίζεται μόνο στα 100 μόρια.

Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχει προετοιμάσει σχέδιο προεδρικού διατάγματος για την αλλαγή της μοριοδότησης για τις προσλήψεις ΕΠΟΠ, καθώς το ΓΕΕΘΑ ήθελε να δώσει «εισιτήριο» εισόδου για την μονιμοποίηση χιλιάδων Οπλιτών Βραχείας Ανακατάταξης (ΟΒΑ), οι οποίοι είναι εκπαιδευμένα στελέχη και δεν χρειάζεται να εκκινήσουν από την αρχή.

Το Ε΄ Τμήμα του ΣτΕ (πρόεδρος η αντιπρόεδρος Αικατερίνη Χριστοφορίδου και εισηγητής ο πάρεδρος Δημήτρης Πυργάκης) με την υπ΄ αριθμ. 206/2020 γνωμοδότησή του, έκρινε νόμιμο σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος με το οποίο επανακαθορίζονται τα κριτήρια και η διαδικασία επιλογής των υποψηφίων επαγγελματιών οπλιτών.

Σύμφωνα με όσα είδαν το φως της δημοσιότητας τις προηγούμενες ημέρες,  στο υπό έκδοση προεδρικό διάταγμα, προβλέπεται ότι για χρονικό διάστημα προϋπηρεσίας μέχρι 3 μηνών η μοριοδότηση είναι 50 μονάδες και άνω των 3 και μέχρι 6 μηνών, η μοριοδότηση είναι 100 μονάδες καθώς και ότι οι υπηρετούντες ή υπηρετήσαντες ως Οπλίτες Βραχείας Ανακατάταξης (ΟΒΑ) μοριοδοτούνται με 100 μονάδες.

Το Armyvoice.gr διερεύνησε το θέμα και σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες τα μόρια για τους ΟΒΑ δεν θα είναι μόνο 100.

Πιο συγκεκριμένα οι ΟΒΑ θα πριμοδοτηθούν με 100 μόρια για το πρώτο έτος υπηρεσίας και με 50 μόρια για καθένα από τα επόμενα χρόνια. Δηλαδή κάποιος ΟΒΑ που υπηρετεί 3 χρόνια θα βάλει 100 + 50 + 50 = 200 μόρια , κάποιος με 4 χρόνια 250 μόρια κλπ.

Διαβάστε περισσότερες λεπτομέρειες για τον τρόπο μοριοδότησης στο Armyvoice.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here