Κατηγορούνταν ότι είχαν διαρρήξει τρεις κατοικίες σε Αλμυρό και Βόλο, από τις οποίες φέρεται να αφαίρεσαν χρήματα και χρυσαφικά συνολικής αξίας 5.000 ευρώ περίπου, καθώς και ότι αποπειράθηκαν να διαρρήξουν άλλες δύο.
Χθες οι τρεις κατηγορούμενοι, κάθισαν στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου, που τους έκρινε ένοχους για την μία κλοπή εν μέρει, αλλά και για τις δύο απόπειρες και τους επέβαλε συνολική ποινή φυλάκισης 12 μηνών στον καθένα, με τριετή αναστολή και η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Επίσης το δικαστήριο τους αναγνώρισε τα ελαφρυντικά του σύννομου βίου και της άψογης συμπεριφοράς μετά την τέλεση της πράξης τους.
Πρόκειται για έναν 37χρονο, έναν 35χρονο και έναν 28χρονο αλβανικής υπηκοότητας, κατοίκους Βόλου (οι δύο είναι αδέρφια και ο τρίτος ξάδερφος τους), που κατηγορούνταν για κλοπή με διάρρηξη, τετελεσμένη και σε απόπειρα από κοινού.
Και οι τρις αρνήθηκαν τις κατηγορίες και ισχυρίστηκαν πως άλλοι ήταν οι δράστες των κλοπών.

Ειδικότερα κατηγορούνταν πως στις 30 Απριλίου του 2017 είχαν αφαιρέσει χρυσαφικά από κατοικία στον Πλάτανο Αλμυρού, επίσης την ίδια ημέρα από άλλη κατοικία στον ίδιο οικισμό είχαν αφαιρέσει επίσης χρυσαφικά, ενώ στις 4 Μαίου του 2017 είχαν κλέψει από κατοικία στον Αλμυρό επίσης χρυσαφικά. Την ίδια ημέρα κατηγορούνταν πως είχαν αποπειραθεί να διαρρήξουν κατοικία στη Ν. Δημητριάδα, ενώ κατηγορούνταν για ακόμη μία απόπειρα διάρρηξης στον Αλμυρό. Αρχικά οι κατηγορίες που αντιμετώπιζαν ήταν σα βαθμό κακουργήματος, γι’ αυτό και είχαν απολογηθεί στον ανακριτή, ωστόσο με την αλλαγή του Ποινικού Κώδικα τα αδικήματα για τα οποία κατηγορούνταν, μετατράπηκαν σε πλημμελήματα. Όταν είχαν απολογηθεί στον ανακριτή, είχαν αφεθεί ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Την αθωότητά τους αναφορικά με τις δύο κλοπές πρότεινε ο εισαγγελέας, καθώς όπως τόνισε δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία,, ενώ πρότεινε την ενοχή τους εν μέρει για την τρίτη κλοπή, για συγκεκριμένα κοσμήματα και το ποσό των 850 ευρώ, καθώς και για τις δύο απόπειρες στη Ν. Δημητριάδα και στον Αλμυρό. Ο εισαγγελέας αναφέρθηκε στην αναγνώρισή τους από δύο μάρτυρες κατηγορίας, εκ των εννιά συνολικά που κατέθεσαν χθες, καθώς και στο ποσό των 1000 ευρώ που είχε βρεθεί πάνω τους. Επίσης κατέθεσαν και τέσσερις μάρτυρες υπεράσπισης.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορούμενων χαρακτήρισαν μεταξύ άλλων πολύ πρόχειρο το κατηγορητήριο, υποστήριξαν ότι πάσχει από ακυρότητα το κατηγορητήριο για τις απόπειρες κλοπών, ενώ τόνισαν το πνεύμα συνεργασίας που επέδειξαν και οι τρεις με τις Αρχές, μετά την σύλληψή τους. Ακόμη ανέφεραν ότι τα 1000 ευρώ που είχαν πάνω τους αιτιολόγησαν από που τα είχαν, ενώ προσφέρθηκαν να ελεγχθούν τα κινητά τους τηλέφωνα και να γίνει εξέταση δαχτυλικών τους αποτυπωμάτων και DNA, χωρίς να βρεθεί κάτι ενοχοποιητικό εναντίον τους.

Μάλιστα αναφέρθηκαν και στους εργοδότες τους που κατέθεσαν ως μάρτυρες υπεράσπισης στην δίκη και τόνισαν πως εργάζονται χρόνια στην Ελλάδα, είναι οικογενειάρχες και έχουν λευκό ποινικό μητρώο.

πηγή:https://e-thessalia.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here