Την παραίτησή του υπέβαλε ο αντιστράτηγος Νίκος Ζαχαριάδης, αρμόδιος για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) με την Τουρκία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Σκάι, η παραίτησή του ήρθε αφότου διαφώνησε με τον υπουργό Άμυνας Ευάγγελο Αποστολάκη όσον αφορά στα επόμενα βήματα.

Ειδικότερα, ο κ. Ζαχαριάδης εκτίμησε πως η ελληνική αποστολή στην γειτονική χώρα για τον επόμενη γύρο συζητήσεων θα έπρεπε να αναβληθεί έως τις εκλογές στις 7 Ιουλίου.

Επίσης, εκτίμησε ότι θα ήταν λάθος να συνεχιστούν προεκλογικά οι επαφές με την Άγκυρα, την στιγμή που η επόμενη κυβέρνηση θα κληθεί να διαχειριστεί τις όποιες αποφάσεις.

Ο κ. Αποστολάκης ωστόσο είχε αντίθετη άποψη με τον επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης Πολιτικής Εθνικής Άμυνας και Διεθνών Σχέσεων, και επέμεινε στην συνέχιση των διαβουλεύσεων με την Τουρκία για τα ΜΟΕ.

Ο Νίκος Ζαχαριάδης είναι επιφανής αξιωματικός με ιδιαίτερα καλή φήμη στον στρατό ξηράς και μεγάλη παρουσία σε όργανα ή αποστολές του NATO.

Είχε αποστρατευθεί όμως στην συνέχεια ανακλήθηκε στην υπηρεσία λόγω της εμπειρίας του σε συμμαχικά θέματα.

Σημειώνεται πως ο τελευταίος γύρος συζητήσεων για τα ΜΟΕ ανάμεσα σε κλιμάκια της Ελλάδας και της Τουρκίας έλαβε χώρα στην Αθήνα μεταξύ 21 και 24 Μαΐου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here