Την απαράμιλλη δύναμη δημιουργίας των Ελλήνων, ως λαού και ως έθνους, όταν υπό όρους αρραγούς ενότητας υπερασπίζονται την επίτευξη μεγάλων, εθνικής εμβέλειας, στόχων, πρωτίστως δε την θωράκιση των εθνικών μας θεμάτων και των εθνικών μας δικαίων, υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, κατά τον χαιρετισμό του στις επετειακές εκδηλώσεις για την συμπλήρωση 100 ετών από την ίδρυση του Αγροτικού Οινοποιητικού Συνεταιρισμού «Η ΔΗΜΗΤΡΑ» στη Νέα Αγχίαλο.

Ο πρόεδρος του συνεταιρισμού Ιωάννης Κίτσιος (3Α) ξεναγεί τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο (5Α), τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κωνσταντίνο Αγοραστό (5Δ) και την υφυπουργό Εσωτερικών Μαρίνα Χρυσοβελώνη (4Α), στις εγκαταστάσεις του Αγροτικού Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Νέας Αγχιάλου «Η ΔΗΜΗΤΡΑ», την Κυριακή 7 Απριλίου 2019. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, επισκέφτηκε τη Νέα Αγχίαλο για να παραστεί στην κεντρική εκδήλωση μνήμης και τιμής που διοργανώνεται με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 100 ετών από την ίδρυση και αδιάλειπτη λειτουργία του Αγροτικού Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Νέας Αγχιάλου «Η ΔΗΜΗΤΡΑ».

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΝΤΟΜΑΛΗΣ.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έκανε λόγο για υπόδειγμα συλλογικής συνεταιριστικής οργάνωσης και εντυπωσιακής δημιουργίας, το οποίο αποδεικνύει εν γένει τον τρόπο, με τον οποίο μπορούμε και πρέπει να πορευθούμε οι Έλληνες, στον δρόμο του εθνικού χρέους και της εθνικής δημιουργίας και επισήμανε την σημασία της συλλογικής προσπάθειας, η οποία ήταν, είναι και θα είναι το θεμέλιο της επιτυχίας του Συνεταιρισμού αλλά και, εν γένει, των κατοίκων της Νέας Αγχιάλου.

Ο πρόεδρος του συνεταιρισμού Ιωάννης Κίτσιος (Δ) ξεναγεί τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο (2Δ), τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κωνσταντίνο Αγοραστό (Α) και την υφυπουργό Εσωτερικών Μαρίνα Χρυσοβελώνη (2Α), στις εγκαταστάσεις του Αγροτικού Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Νέας Αγχιάλου «Η ΔΗΜΗΤΡΑ», την Κυριακή 7 Απριλίου 2019. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπιος Παυλόπουλος, επισκέφτηκε τη Νέα Αγχίαλο για να παραστεί στην κεντρική εκδήλωση μνήμης και τιμής που διοργανώνεται με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 100 ετών από την ίδρυση και αδιάλειπτη λειτουργία του Αγροτικού Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Νέας Αγχιάλου «Η ΔΗΜΗΤΡΑ».

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΝΤΟΜΑΛΗΣ.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: «Εμείς, οι Έλληνες, ως Λαός και ως Έθνος οφείλουμε, ιδίως υπό την σημερινή κρίσιμη συγκυρία, να έχουμε πάντα κατά νου πως ό,τι μεγάλο και σημαντικό το επιτύχαμε ενωμένοι, ενώ οι διχασμοί μας στοίχισαν πολύ ακριβά, ορισμένες φορές δε μας οδήγησαν σε τραγωδίες που έπληξαν ως και τμήματα του Εθνικού μας Κορμού. Γι’ αυτό και μπροστά στις μεγάλες προκλήσεις του μέλλοντος, με οδηγό την ανεκτίμητη Κληρονομιά των Προγόνων μας, έχουμε χρέος ν’ αποδείξουμε εμπράκτως ότι ενωμένοι, υπό όρους αρραγούς ενότητας, θα χαράξουμε αναλόγως την δική μας Ιστορική Διαδρομή και, πρωτίστως, θα υπερασπισθούμε, αποφασισμένοι και ανυποχώρητοι, τα Εθνικά μας Θέματα και τα Εθνικά μας Δίκαια».

Ο πρόεδρος του συνεταιρισμού Ιωάννης Κίτσιος (2Δ) ξεναγεί τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο (Α), τον Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού Ιγνατίο (Δ) και την υφυπουργό Εσωτερικών Μαρίνα Χρυσοβελώνη (3Α), στις εγκαταστάσεις του Αγροτικού Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Νέας Αγχιάλου «Η ΔΗΜΗΤΡΑ», την Κυριακή 7 Απριλίου 2019. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, επισκέφτηκε τη Νέα Αγχίαλο για να παραστεί στην κεντρική εκδήλωση μνήμης και τιμής που διοργανώνεται με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 100 ετών από την ίδρυση και αδιάλειπτη λειτουργία του Αγροτικού Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Νέας Αγχιάλου «Η ΔΗΜΗΤΡΑ».

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΝΤΟΜΑΛΗΣ.

Επισήμανε, επίσης, ότι παρά την βαθιά οικονομική κρίση που ακόμη εν μέρει βιώνουμε, η Νέα Αγχίαλος είναι μια σύγχρονη πόλη, «κυψέλη» δημιουργίας και παράδειγμα αναπτυξιακής προοπτικής, με αξιοζήλευτη θωράκιση της κοινωνικής της συνοχής και επισήμανε ότι ο Αγροτικός Οινοποιητικός Συνεταιρισμός «Η ΔΗΜΗΤΡΑ» είναι η «καρδιά» της, τόσον από πλευράς συμβολισμών παρελθόντος και μέλλοντος, όσο και από πλευράς απτών αποτελεσμάτων οικονομικής προόδου.

Κλείνοντας, υπενθύμισε ότι το πρότυπο των Αγχιαλιτών Προσφύγων επιβεβαιώνει, στο ακέραιο, το διαχρονικό απόφθεγμα του Οδυσσέα Ελύτη για την πεμπτουσία της Ελλάδας, του Λαού και του Έθνους μας: «Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα, στο τέλος θα δεις να σου απομένουν μια ελιά, ένα αμπέλι κι ένα καράβι. Που σημαίνει: Με άλλα τόσα την ξανά-φτιάχνεις».

Ο πρόεδρος του συνεταιρισμού Ιωάννης Κίτσιος (Α) ξεναγεί τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο (Δ), τον Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού Ιγνατίο (), τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κωνσταντίνο Αγοραστό (Κ) και την υφυπουργό Εσωτερικών Μαρίνα Χρυσοβελώνη (), στις εγκαταστάσεις του Αγροτικού Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Νέας Αγχιάλου «Η ΔΗΜΗΤΡΑ», την Κυριακή 7 Απριλίου 2019. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, επισκέφτηκε τη Νέα Αγχίαλο για να παραστεί στην κεντρική εκδήλωση μνήμης και τιμής που διοργανώνεται με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 100 ετών από την ίδρυση και αδιάλειπτη λειτουργία του Αγροτικού Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Νέας Αγχιάλου «Η ΔΗΜΗΤΡΑ».

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΝΤΟΜΑΛΗΣ.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος (3Δ), ο Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού Ιγνατίος (2Α), ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κωνσταντίνος Αγοραστός (Α), η υφυπουργός Εσωτερικών Μαρίνα Χρυσοβελώνη (Δ) και ο πρόεδρος του συνεταιρισμού Ιωάννης Κίτσιος (2Δ), στα αποκαλυπτήρια αναθηματικού μνημείου ιδρυτικών μελών του Συνεταιρισμού στις εγκαταστάσεις του Αγροτικού Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Νέας Αγχιάλου «Η ΔΗΜΗΤΡΑ», την Κυριακή 7 Απριλίου 2019. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, επισκέφτηκε τη Νέα Αγχίαλο για να παραστεί στην κεντρική εκδήλωση μνήμης και τιμής που διοργανώνεται με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 100 ετών από την ίδρυση και αδιάλειπτη λειτουργία του Αγροτικού Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Νέας Αγχιάλου «Η ΔΗΜΗΤΡΑ».

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΝΤΟΜΑΛΗΣ.

Ιγνάτιος: Λαμπρό παράδειγμα συνεργασίας και αλληλοβοήθειας ο Συνεταιρισμός “Δήμητρα”

Ο πρόεδρος του συνεταιρισμού Ιωάννης Κίτσιος (Α) ξεναγεί τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο (3Α), τον Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού Ιγνατίο (Δ), τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κωνσταντίνο Αγοραστό (4Α) και την υφυπουργό Εσωτερικών Μαρίνα Χρυσοβελώνη (2Α), στις εγκαταστάσεις του Αγροτικού Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Νέας Αγχιάλου «Η ΔΗΜΗΤΡΑ», την Κυριακή 7 Απριλίου 2019. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπιος Παυλόπουλος, επισκέφτηκε τη Νέα Αγχίαλο για να παραστεί στην κεντρική εκδήλωση μνήμης και τιμής που διοργανώνεται με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 100 ετών από την ίδρυση και αδιάλειπτη λειτουργία του Αγροτικού Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Νέας Αγχιάλου «Η ΔΗΜΗΤΡΑ».

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΝΤΟΜΑΛΗΣ

Η παρουσία σας εδώ σήμερα, κύριε Πρόεδρε, όχι μόνο τιμά και λαμπρύνει τις εκδηλώσεις για την 100ή επέτειο της ιδρύσεως του Αγροτικού Συνεταιρισμού της Νέας Αγχιάλου, αλλά αναδεικνύει την χριστιανική, πνευματική και εθνική σημασία του “συνεταιρίζεσθαι”, τόνισε κατά προσφώνησή του ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος & Αλμυρού κ. Ιγνάτιος, υποδεχόμενος τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο στην Μαγνησία.

Όπως είπε ο κ. Ιγνάτιος “ο συνεταιρισμός αυτός είναι ένα λαμπρό παράδειγμα συνεργασίας και αλληλοβοήθειας και αποτελεί απόδειξη του τι μπορεί να καταφέρει ο λαός μας όταν είναι ενωμένος”. Όπως είπε ο Σεβασμιώτατος “οι άνθρωποι αυτού του συνεταιρισμού ανέδειξαν το προϊόν της γης που κατοικούν και με την ποιοτική τους εργασία του έκαναν παγκοσμίως γνωστό, προβάλλοντας και τιμώντας τον τόπο τους.”

Υποδεχόμενος τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στη Ν.Αγχίαλο, ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος επεσήμανε πως “κάθε επίσκεψη του ανώτατου πολιτειακού άρχοντα της χώρας μας είναι γεγονός τιμητικό και συμβολικό. Αφενός, περιποιεί εξαιρετική τιμή στον τόπο και τους κατοίκους του, και αφετέρου, ανανεώνει τον σύνδεσμό του με το έθνος μας, αφού το πρόσωπό του συμβολίζει την ενότητα και ομοψυχία του λαού μας. Φρονούμε, συνέχισε ο κ. Ιγνάτιος, ότι πράγματι το λειτούργημα του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας βρήκα στο πρόσωπό σας τον συνετό εκφραστή αυτής της εθνικής ενότητας.

Στην προσφώνησή του ο κ. Ιγνάτιος έκανε μια αναδρομή στην ιστορία της περιοχής, από τη νεολιθική εποχή έως το σήμερα, όπου ξεκινά στις αρχές του 20ού αιώνα η εγκατάσταση των Ελλήνων της παλαιάς Αγχιάλου, όπου βρήκαν καταφύγιο οι κάτοικοι της αρχαίας πόλης της ανατολικής Ρωμυλίας, που ξεριζώθηκαν το 1906. “Οι νέοι κάτοικοι ανασταίνουν τον ιστορικό αυτό τόπο μπολιάζοντας τον με τη δική τους ιστορία” τόνισε ο κ. Ιγνάτιος και συνέχισε λέγοντας ότι “οι πρόσφυγες της Αγχιάλου μεταφέρουν εδώ την εθνική τους συνείδηση, την πίστη και ευλάβεια τους. τα ήθη και έθιμά τους, μαζί με τις νέες τέχνες τους, όπως αυτή της αμπελουργίας. Έτσι ιδρύεται ο Αγροτικός Οινοποιητικός Συνεταιρισμός Νέας Αγχιάλου “Η ΔΗΜΗΤΡΑ” ο οποίος συμπλήρωσε ήδη 100 χρόνια ύπαρξης και καρποφόρου διαδρομής.

Καταλήγοντας στην προσφώνησή του ο Μητροπολίτης Δημητριάδος αναφέρθηκε και στις σχέσεις Κράτους – Εκκλησίας. Όπως είπε “χαιρετίζουμε εγκαρδίως την τιμητική παρουσία στον τόπο μας, του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, ο οποίος είναι ο εγγυητής της ιστορίας, της ιδιοπροσωπίας και της ταυτότητας των Ελλήνων. Χαιρόμαστε, διότι αναγνωρίζεται προσωπικώς ότι η ορθόδοξη χριστιανική πίστη είναι αναπόσπαστο και πολύτιμο κομμάτι αυτής της ιδιοπροσωπίας. Είμαστε, τέλος βέβαιοι ότι στους κρίσιμους, γενικώς αλλά και σε ότι αφορά το ζήτημα των σχέσεων Κράτους και Εκκλησίας, καιρούς μας, ο θεσμικός ρόλος σας θα είναι και πάλι ενοποιητικός.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here