Σε εξέλιξη είναι η ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την κύρωση των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου για τα μέτρα κατά του κορωνοϊού.

Στην αρχή της ομιλίας του, ο κ. Μητσοτάκης είπε πως καταθέτει «έναν απολογισμό των πρώτων 30 ημερών της μάχης κατά της πανδημίας και έναν σχεδιασμό για το άμεσο μέλλον». «Ο Απρίλιος ίσως αποδειχτεί κρίσιμος και καθοριστικός για το μέλλον. Όσα έρχονται απαιτούν σταθερή προσήλωση στο στόχο, πειθαρχεία, πάνω από όλα ενότητα και αλληλεγγύη» επανέλαβε και πρόσθεσε: «Στην Ελλάδα ήμασταν μπροστά από τις εξελίξεις. Πολύ νωρίς διαχωρίστηκαν νοσοκομεία, έκλεισαν σχολεία  και καταστήματα. Πήραμε την πρωτοβουλία να ακυρώσουμε τις καρναβαλικές εκδηλώσεις στην Πάτρα με στη στήριξη του Δημάρχου, ο οποίος προέρχεται από το ΚΚΕ, προτού υπάρξει το πρώτο κρούσμα».

«Είμαστε όλοι ίσοι απέναντι στην απειλή. Θα επιμείνω στη δημοκρατική λειτουργία. Όταν υποχωρεί ο θεσμικός διάλογος κερδίζουν έδαφος τα ψέματα και οι φήμες. Ο ιός της παραπλάνησης είναι εξίσου επικίνδυνος. Ο δικός μας δρόμος είναι ο δρόμος της αλήθειας», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, διαμηνύοντας ότι «η υγειονομική κρίση είναι παγκόσμια, η αντιμετώπισή της είναι κυρίως εθνική».

Όπως σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης, «όλα αυτά δεν συνέβησαν σε μια ουδέτερη χρονικά στιγμή, γιατί στον Έβρο δοκιμαζόταν η αντοχή των ευρωπαϊκών συνόρων».

«Φαίνεται να έχουμε αποφύγει τις τραυματικές εμπειρίες Ιταλίας, Ισπανίας, ΗΠΑ κ.α. Όχι χωρίς μεγάλο κόστος. Πήραμε αυστηρά μέτρα, πρωτόγνωρα σε συνθήκες ομαλότητας. Η κοινωνία στη μεγάλη της πλειοψηφία τα στήριξε», επισήμανε και συμπλήρωσε:

«Αντιλαμβάνομαι την κόπωση των πολιτών. Όμως η κοινή προσπάθεια πρέπει να συνεχιστεί με το ίδιο σθένος και την ίδια αφοσίωση. Ο Απρίλιος θα είναι κρίσιμος, αν χαλαρώσουμε θα το πληρώσουμε».

Αναφερόμενος στην προμήθεια υγειονομικού υλικού, ανέφερε ότι «κινηθήκαμε και εξακολουθούμε να κινούμαστε ταχύτατα στην προμήθεια υγειονομικού υλικού. Όλες οι χώρες αυτή τη στιγμή διεκδικούν αυτά τα υλικά. Καθημερινά εξασφαλίζουμε το υγειονομικό προσωπικό, τις δυνάμεις ασφαλείας και τη Βοήθεια στο Σπίτι με προστατευτικό υλικό.».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here