Αλμυριώτες, Αλμυριώτισσες

Οι φετινές γιορτινές ημέρες, είναι πολύ ιδιαίτερες. Βρισκόμαστε όλοι εν μέσω μιας παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης, η οποία γρήγορα εξελίσσεται και σε οικονομική, κοινωνική, πολιτιστική. Ποτέ στο παρελθόν -και για τα τελευταία 100 χρόνια- η ανθρωπότητα δεν είχε βρεθεί αντιμέτωπη με κάτι παρόμοιο. Εκατομμύρια συνανθρώπων μας έχουν χάσει τις ζωές τους και εκατοντάδες εκατομμύρια έχουν νοσήσει. Η παγκόσμια κοινότητα δοκιμάζεται σκληρά.

Το παρήγορο όμως είναι πως με την έλευση των εμβολίων, μπορούμε να σκεφτούμε πως τα χειρότερα βρίσκονται ήδη πίσω μας. Ελπίδες γεννιούνται πως ο κόσμος γρήγορα ή λίγο αργότερα θα επιστρέψει σε μια κανονικότητα.

Πέρα όμως απ’ αυτό, υπάρχουν και ορισμένα πράγματα που μάθαμε καλά από όλη αυτή τη δοκιμασία.

Μέσα από αυτή τη μεγάλη δοκιμασία που βιώσαμε και ακόμη βιώνουμε όλοι μας, γίναμε σοφότεροι, πιο υπεύθυνοι, με μεγαλύτερες ευαισθησίες για τον διπλανό μας. Κακά τα ψέματα, εν πολλοίς θεωρούσαμε όλα τα προηγούμενα χρόνια πως αποτελούμε το κέντρο του κόσμου, πως τίποτε δεν συμβαίνει στον κόσμο αν δεν συμβεί πρώτα στο σπίτι μας, νιώθαμε λίγο “άτρωτοι” από σκηνές ανθρώπινης δυστυχίας ή καταστροφών που βλέπαμε να συμβαίνουν σε άλλα μέρη του πλανήτη.

Με τα νέα δεδομένα όμως και με την πανδημία του κορωναϊού να χτυπά την πόρτα του καθένα και της καθεμιάς μας μας αδιάκριτα, νομίζω πως αναθεωρήσαμε αρκετές από τις παραπάνω απόψεις.

Αποκτήσαμε μεγαλύτερη ευαισθησία, εν συναίσθηση και φροντίδα προς τον διπλανό μας, αντικρύσαμε τον κόσμο ως μέλη μιας οργανωμένης κοινωνίας που θα πρέπει να δρα συλλογικά και υπεύθυνα για να επιβιώσει στο χρόνο, και όχι με στενές λογικές ατομικισμού. Από αυτή την άποψη λοιπόν, αισιοδοξώ πως αυτός ο νέος τρόπος θεώρησης των πραγμάτων θα παραμείνει ενεργός και όταν θα έχει απομακρυνθεί αυτή η πανδημία, αργά ή γρήγορα. Θα γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι, με δυο λόγια.

Σχετικά με τον Δήμο Αλμυρού και τους Δημότες του, έχω να συμπληρώσω πως δώσαμε και δίνουμε όλοι μαζί, με μεγάλη υπευθυνότητα και αίσθημα κοινωνικής ευθύνης μια μεγάλη μάχη όλο αυτό το διάστημα.

Και νομίζω πως τα πήγαμε καλά, πέρα από όσα μικροπροβλήματα ή ελλείψεις μπορούν πάντοτε να συμβαίνουν παντού, η γενική εικόνα είναι απολύτως θετική. Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους και όλες από καρδιάς γι’ αυτό.

Σε ό,τι αφορά την “επόμενη μέρα”, εκείνο που έχει μεγάλη σημασία, πιστεύω πως είναι το να στηριχτούν ακόμη πιο αποφασιστικά όλοι οι δημότες που θα βρεθούν σε δύσκολη κατάσταση μετά από αυτή την υποχρεωτική παύση των οικονομικών δραστηριοτήτων για όλο αυτό το τελευταίο διάστημα. Οι αξίες στις οποίες στηριχτήκαμε όλα τα προηγούμενα χρόνια, τώρα αποκτούν μεγαλύτερη σπουδαιότητα. Η ανθρωπιά, η συνέργεια, η αλληλοβοήθεια, η κοινωνική αλληλεγγύη.

Είμαι πολύ αισιόδοξος πως αυτές θα συνεχίσουν να μας καθοδηγούν στην καθημερινότητά μας, από την πλευρά του Δήμου μάλιστα το θεωρώ ως κάτι που οπωσδήποτε θα συμβεί, αποτελεί συστατικό στοιχείο της ύπαρξής μας.

Αλμυριώτες, Αλμυριώτισσες

Με τις σκέψεις αυτές, θέλω να ευχηθώ στον καθένα και την καθεμιά σας ξεχωριστά, Καλά Χριστούγεννα και κάθε επιτυχία και πρόοδο, προσωπική και οικογενειακή για το 2021. Να έχετε εσείς και οι οικογένειές σας Υγεία, Δύναμη και πίστη στις δυνατότητές σας.

Ο Δήμος Αλμυρού θα βρίσκεται πάντα εδώ, αρωγός και συμπαραστάτης των δημοτών του, στο μέτρο των δυνατοτήτων του, αρκετές φορές και πάνω απ’ αυτό.

Καλά Χριστούγεννα σε όλους και όλες! Υγεία και χαρά στα σπιτικά σας! Ελπίδα στις καρδιές!!

-Ο-
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΜΥΡΟΥ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΧΑΤΖΗΚΥΡΙΑΚΟΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here