Η συνδεδεμένη στο σκληρό σιτάρι και οι δύο ποικιλίες του προϊόντος που μπέρδευαν τον αλγόριθμο του μηχανογραφικού συστήματος, ευθύνονται για την καθυστέρηση στην καταβολή των συνδεδεμένων ενισχύσεων, όπως δηλώνει ο αντιπρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ, Δημήτρης Μελάς.

Ο προγραμματισμός, σύμφωνα με τον έμπειρο τεχνοκράτη, ήταν τα χρήματα να πιστωθούν στους λογαριασμούς των παραγωγών την Παρασκευή. Ωστόσο, μια δυσκολία αναγνώρισης των κωδικών του σκληρού από το μηχανογραφικό σύστημα, ανάγκασε την υπηρεσία να «ξανατρέξει» τις δισκέτες με αποτέλεσμα την καθυστέρηση παράδοσης αυτών στην Τράπεζα Πειραιώς.

Εκτιμάται ότι το θέμα έχει αντιμετωπισθεί και οι δισκέτες θα παραδοθούν μέχρι το μεσημέρι ώστε να τρέξουν ομαλά στη συνέχεια οι πληρωμές.
Σκληρό σιτάρι, όσπρια, κτηνοτροφικά ψυχανθή, σανοδοτικά φυτά, καρποί με κέλυφος, ζαχαρότευτλα και μήλα, είναι τα προϊόντα για τα οποία οι συνδεδεμένες θα πιστωθούν εντός της ημέρας.

Σε ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρεται:

Τουλάχιστον 59 εκατ. ευρώ για συνδεδεμένη ενίσχυση σε 7 προϊόντα.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης, στο πλαίσιο της διαρκούς στήριξης προς τους Έλληνες παραγωγούς, ενέκρινε την πληρωμή συνδεδεμένων ενισχύσεων του έτους 2019 για επτά συνολικά καλλιέργειες.

Σύμφωνα με τις αποφάσεις που υπέγραψε ο Υπουργός, τα ποσά συνδεδεμένης ενίσχυσης για κάθε προϊόν διαμορφώνονται ως εξής:

-Καλλιέργεια καρπών με κέλυφος 96,38 ευρώ/εκτάριο

-Καλλιέργεια πρωτεϊνούχων κτηνοτροφικών ψυχανθών 78,55 ευρώ/εκτάριο

-Καλλιέργεια μήλων 454,35 ευρώ/εκτάριο

– Καλλιέργεια οσπρίων που προορίζονται για ανθρώπινη κατανάλωση 170,92 ευρώ/εκτάριο

– Καλλιέργεια πρωτεϊνούχων σανοδοτικών ψυχανθών 123,26 ευρώ/εκτάριο

– Καλλιέργεια σκληρού σίτου 81,34 ευρώ/εκτάριο

-Καλλιέργεια ζαχαροτεύτλων 1.900 ευρώ/εκτάριο

Το συνολικό ποσό που θα λάβουν οι παραγωγοί της χώρας μας ανέρχεται στα 59.629.331 ευρώ.

Ο κ. Βορίδης με σχετική δήλωση του υπογραμμίζει ότι «το Υπουργείο στέκεται αρωγός στους Έλληνες αγρότες παρέχοντας τους την απαραίτητη ενίσχυση προκειμένου να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις των καλλιεργειών τους».”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here