Το Σάββατο, 22 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο Φαρσάλων η πρώτη συνάντηση αγροτών και Αγροτοσυνεταιριστών στο πλαίσιο της προσπάθειας για τη δημιουργία μιας Πανθεσσαλικής Συνεταιριστικής Οργάνωσης. Είναι μια πρωτοβουλία του Προέδρου της ΕΒΟΛ κ. Νικήτα Πρίντζου, ο οποίος και ήταν ο βασικός ομιλητής της εκδήλωσης στα Φάρσαλα.

 Κατά την τοποθέτηση του ο κ. Πρίντζος, αφού ανέλυσε τα προβλήματα του κλάδου, αλλά και τις δυνατότητες και τις προκλήσεις της νέας εποχής, υπογράμμισε ότι το μέλλον για τους αγρότες της Θεσσαλίας θα καθοριστεί από τη δυνατότητα τους να συνεργαστούν και να συμπράξουν. Προς αυτή την κατεύθυνση ανέπτυξε το όραμα του για μια Πανθεσσαλική αγροτική συνεργασία, ξεκαθαρίζοντας σε ένα τέτοιο εγχείρημα θα είναι δίπλα και δεν τον ενδιαφέρει να ηγηθεί. Προτάσσοντας, δηλαδή, το εμείς και όχι το εγώ.

Την εκδήλωση παρακολούθησε πλήθος κόσμου, μεταξύ των όποιων ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας για την αγροτική ανάπτυξη, κ. Λαδόπουλος, ο Δήμαρχος Φαρσάλων, κ. Άρης Καραχάλιος, ο Πρόεδρος του Συνεταιρισμού Νέας Αγχιάλου κ. Γιάννης Κίτσιος ,ο Γεωπόνος  κ. Ντίνος Μπλιάτσιος  και ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Αγχιαλιτών της Αθήνας κ. Χρήστος Τριαντόπουλος.
Την κεντρική ομιλία του κ. Πρίντζου ακολούθησαν τοποθετήσεις και διάλογος με τους παρευρισκόμενους αγρότες και αγροτοσυνεταιριστές.
Με αφορμή τη συγκεκριμένη εκδήλωση, ο κ. Χρήστος Τριαντόπουλος σημείωσε ότι «από τη Μαγνησία και το ΕΒΟΛ, με εμπνευστή τον Νικήτα Πρίντζο, ξεκινά το εγχείρημα μιας πανθεσσαλικής συνεταιριστικής οργάνωσης. Πρόκειται για ένα εγχείρημα, με μπροστάρηδες τους υγιείς και δραστήριους συνεταιρισμούς, για τη διαμόρφωση ενός συνεργατικού θεσμού που θα προωθεί την ανάπτυξη της αγροτικής παραγωγής και τη βελτίωση του αγροτικού εισοδήματος με γνώμονα τόσο την οικονομική αποτελεσματικότητα, όσο και την κοινωνική δικαιοσύνη.»
Την εκδήλωση στα Φάρσαλα, όπως δήλωσε ο κ. Πρίντζος, θα ακολουθήσουν και άλλες αντίστοιχες στη Θεσσαλία, με κορυφαία αυτή της Λάρισας όπως θα μπουν τα θεμέλια για το νέο εγχείρημα.

 

 

 

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here