Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σεμινάριο  Βασικής Υποστήριξης της  Ζωής με τη χρήση του Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή (ΒLS/AED)που  διοργάνωσε ο Δήμος Αλμυρού το Σάββατο  13 Απριλίου 2019 στο Αμφιθέατρο του Γυμνασίου Ευξεινούπολης, σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης (ERC), το Ελληνικό Συμβούλιο Εκπαίδευσης στην  Υποστήριξης της Ζωής και τον Διευθυντή του Καρδιολογικού Τμήματος του 404 ΓΣΝΛ, Στρατιωτικό Γιατρό Καρδιολόγο κ. Χαράλαμπο Παρίση.

Όσοι δηλώσαν συμμετοχή στο σεμινάριο,μάθανε πως να αντιμετωπίζουν έκτακτα περιστατικά όπως αυτό της ανακοπής. Επίσης μάθανε την χρήση του Απινιδωτή.

Ο Δήμος μας διαθέτει αυτή τη στιγμή 4  Αυτόματους Εξωτερικούς Απινιδωτές. Τον πρώτο απινιδωτή πρόσφερε στον Δήμαρχο Αλμυρού κ. Δημήτριο Εσερίδη, ο Πρόεδρος του 15μελούς μαθητικού συμβουλίου του Γυμνασίου Ευξεινούπολης,  Δημήτριος Κούργιας, τον Δεκέμβριο 2015.

Οι μαθητές του Γυμνασίου Ευξεινούπολης με μια εκστρατεία που οργάνωσαν κατάφεραν με τη βοήθεια πολλών συμπολιτών μας να αποκτήσουν δύο απινιδωτές για τον Αλμυρό, οι οποίοι βρίσκονται ένας  στο Αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού και ένας στο Εθνικό Στάδιο Αλμυρού και έναν απινιδωτή για τη Σούρπη με τη συνεργασία του Πολιτιστικού Συλλόγου Σούρπης, ο οποίος βρίσκεται στο Καφέ Στάση στη Σούρπη.  Στο ΚΕΠ  Πτελεού βρίσκεται  ένας  απινιδωτής, ο οποίος προσφέρθηκε από κάποιον συμπολίτη μας που επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία του με τη βοήθεια του πατήρ Σ. Μαλιαρού.

Εμείς να πούμε  ένα μεγάλο Μπράβο στους διοργανωτές,στην Εντεταλμένη Σύμβουλο Παιδείας και Πολιτισμού κ. Σταυραντώνη Μαρία,τον Διευθυντή του Καρδιολογικού Τμήματος του 404 ΓΣΝΛ, Στρατιωτικό Γιατρό Καρδιολόγο κ. Χαράλαμπο Παρίση και όσους συμμετείχαν στο πολύ σημαντικό αυτό σεμινάριο.

Δείτε φωτογραφίες:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here