Νέα ένταση πυροδοτεί η εξόντωση τα ξημερώματα σε βομβαρδισμό στο αεροδρόμιο της Βαγδάτης του Ιρανού αξιωματούχου Κασέμ Σουλεϊμανί, υπεύθυνου για τις επιχειρήσεις των Φρουρών της Επανάστασης στο εξωτερικό, με εντολή Τραμπ.

Το αμερικανικό Πεντάγωνο επιβεβαίωσε το γεγονός, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για  «αμυντική ενέργεια» κατά την οποία σκοτώθηκαν τουλάχιστον άλλοι 7 άνθρωποι μεταξύ των οποίων και ο υπαρχηγός των Σιιτών παραστρατιωτικών.

Η επίθεση  έγινε με τρεις ρουκέτες, κοντά σε αίθουσα διαχείρισης αερομεταφερόμενου φορτίου, με αποτέλεσμα να εκραγούν δύο αυτοκίνητα έρχεται τρεις ημέρες μετά την επίθεση εναντίον της αμερικανικής πρεσβείας στην πρωτεύουσα του Ιράκ από φιλοϊρανούς διαδηλωτές.

Ο  Ντ. Τραμπ σήκωσε στο Twitter την αμερικανική σημαία μετά τον θάνατο του Ιρανού υποστράτηγου Σουλεϊμανί.

Ο 62χρονος υποστράτηγος Σουλεϊμανί, ήταν από τις πιο δημοφιλείς προσωπικότητες στο Ιράν, από τους πιο επίφοβους αντιπάλους για τις ΗΠΑ και συμμάχους τους, συνέβαλε στην επιρροή του Ιράν στη Μέση Ανατολή και κυρίως στο Ιράκ και τη Συρία, χώρες όπου οι ΗΠΑ και άλλες χώρες της Δύσης έχουν εμπλακεί και στρατιωτικά, ενώ επίσης διαδραμάτισε κεντρικό ρόλο στον αγώνα κατά των τζιχαντιστών.

Είναι ενδεικτικό ότι το αμερικανικό περιοδικό Time σε αφιέρωμά του τον συμπεριέλαβε στις 100 προσωπικότητες με τη μεγαλύτερη επιρροή παγκοσμίως το 2017.

Όπως μεταδίδει το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων FARS, συγκλήθηκε εκτάκτως το Ανώτατο Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας της Ισλαμικής Δημοκρατίας.

Η βαρβαρότητα και η ανοησία των αμερικανικών τρομοκρατικών δυνάμεων που δολοφόνησαν τον διοικητή Σουλεϊμανί θα ευδοκιμήσει την αντίσταση ενάντια στις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ισραήλ στην περιοχή και στον κόσμο, ανέφερε ο Ιρανός Υπουργός Εξωτερικών, χαρακτηρίζοντας το γεγονός «εξαιρετικά επικίνδυνη και άφρονα κλιμάκωση.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα, ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here