Ανάσα για τους κτηνοτρόφους.

Δημοσιεύτηκε στη «Διαύγεια» η απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτη Φάμελλου, με την οποία αποδέχεται την ομόφωνη γνωμοδότηση του Τεχνικού Συμβουλίου Δασών περί των φρυγανικών εκτάσεων οι οποίες δεν φέρουν δασική βλάστηση. Σύμφωνα με το Τεχνικό Συμβούλιο Δασών: «Οι εκτάσεις με φρυγανική βλάστηση στις οποίες δεν υπάρχει δασική βλάστηση θα πρέπει να χαρακτηρίζονται ως χορτολιβαδικές».

Η γνωστοποίηση της απόφασης πραγματοποιήθηκε σε συνάντηση που είχε σήμερα (13/5) ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος με βουλευτές των Δωδεκανήσων και των Κυκλάδων, περιοχές όπου αντιμετώπιζαν τα μεγαλύτερα προβλήματα. Στη συνάντηση ήταν παρόντες ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και βουλευτής Δωδεκανήσων, Νεκτάριος Σαντορινιός, με βουλευτές Δωδεκανήσων και Κυκλάδων.

Με ερώτημα που υπέβαλε ο Αναπληρωτής Υπουργός προς το Τεχνικό Συμβούλιο Δασών (ΤΣΔ), ζήτησε να διευκρινιστεί εάν οι εκτάσεις που καλύπτονται μόνο από φρυγανική βλάστηση, χωρίς την παρουσία δασικής βλάστησης, θα πρέπει να χαρακτηρίζονται ως δασικού χαρακτήρα ή ως χορτολιβαδικές.

Το ερώτημα τέθηκε στο Τεχνικό Συμβούλιο Δασών μετά από ασάφειες και σύγχυση που είχε προκληθεί μετά την ανάρτηση των δασικών χαρτών καθώς, εκτάσεις αποτελούμενες μόνο από φρυγανική βλάστηση σε άλλες περιοχές της χώρας χαρακτηρίζονταν ως δάση και σε άλλες ως χορτολίβαδα.

πηγή:ypaithros.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here