Πότε και ποιοι πρέπει να ελεγχθούν για κορωνοϊό -Τα κριτήρια

Η επέλαση του κορονοϊού, στην Ελλάδα συνεχίζεται με έναν άνθρωπο να έχει χάσει τη ζωή του και αύξηση κρουσμάτων και τις προσπάθειες της Πολιτείας να συγκρατήσει την εξάπλωση με έκτακτα μέτρα.

Ωστόσο, το σημαντικό είναι και οι πολίτες να φερθούν με υπευθυνότητα και ψυχραιμία και να κάνουν τις απαραίτητες κινήσεις σε περίπτωση που θεωρήσουν ότι παρουσιάζουν συμπτώματα.

Σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, κάποιος πρέπει να έλεγχθεί για COVID-19;

Εάν έχει:

Οξεία λοίμωξη του αναπνευστικού (αιφνίδια έναρξη νόσου, με τουλάχιστον ένα από τα παρακάτω συμπτώματα: πυρετό, βήχα, δύσπνοια), με ή χωρίς ανάγκη νοσηλείας

ΚΑΙ

Τουλάχιστον ένα από τα παρακάτω επιδημιολογικά κριτήρια, εντός των τελευταίων 14 ημερών πριν από την έναρξη των συμπτωμάτων:

Στενή επαφή με πιθανό ή επιβεβαιωμένο κρούσμα λοίμωξης από τον νέο κορωνοϊο SARS-CoV-2 ή Ιστορικό ταξιδιού σε πληττόμενες από τον SARS-CoV-2 περιοχές με βάση τα τρέχοντα επιδημιολογικά δεδομένα.

Κάθε ύποπτο κρούσμα θα πρέπει να υποβάλλεται ΑΜΕΣΑ σε εργαστηριακό έλεγχο για τον ιό SARS-CoV-2.

Σε αυτή την περίπτωση συστήνεται η άμεση επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ  τηλ: 210.52.12.054 και όχι επίσκεψη σε χώρο παροχής υπηρεσιών υγείας χωρίς προηγούμενη ενημέρωση του ΕΟΔΥ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here