Στις 1.100 έχουν φτάσει οι προσλήψεις γιατρών και λοιπού επικουρικού προσωπικού που έχουν εγκριθεί από το υπουργείο Υγείας. Αυτό τόνισε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων ο υφυπουργός Βασίλης Κοντοζαμάνης, διευκρινίζοντας ότι ήδη εργάζονται στα νοσοκομεία 100 γιατροί και 410 λοιπό επικουρικό προσωπικό.

Υπενθυμίζεται ότι, όπως ανακοίνωσε χθες το υπουργείο Υγείας: Αναρτήθηκε στις ιστοσελίδες των Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ), η μοριοδότηση και κατάταξη των αιτούντων για τις προσλήψεις λοιπού επικουρικού προσωπικού σε Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας όλης της χώρας, στο ΕΚΑΒ και σε φορείς και υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας.

Κατατέθηκαν 45.076 αιτήσεις σε διάφορες ειδικότητες (νοσηλευτικό προσωπικό, τραυματιοφορείς, πληρώματα ασθενοφόρων-διασώστες, παραϊατρικό προσωπικό, φυσικοθεραπευτές, διοικητικό προσωπικό, μηχανικοί, γενικών καθηκόντων κ.α.)

«Όσον αφορά στις προσλήψεις επικουρικών ιατρών, διαφόρων ειδικοτήτων, σε Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας και ΕΚΑΒ, έχουν ήδη προσληφθεί πάνω από 100 ιατροί και έχουν αποσταλεί ήδη στις ΥΠΕ οι εγκρίσεις για άλλους 254. Επίσης, καθημερινά, ο αριθμός των εγκρίσεων και των προσληφθέντων θα αυξάνεται.

Υπενθυμίζεται πως η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για τους επικουρικούς ιατρούς, συνεχίζεται. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν οδηγίες ΕΔΩ», καταλήγει το υπουργείο Υγείας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here