Ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας ενημέρωσε για τις εξελίξεις του κορωνοϊού στην Ελλάδα, πλέον τα κρούσματα ανέρχονται σε 1415 καθώς άλλοι 81 άνθρωποι βρέθηκαν θετικοί στον ιό.

Σε ΜΕΘ νοσηλεύονται 90 απ’ αυτούς, ενώ οι νεκροί είναι 50 με άλλο έναν συμπολίτη μας να καταλήγει σήμερα. Πάνω από το 90% είχαν υποκείμενο νόσημα και ήταν πάνω από 70 ετών.

Υπενθυμίζουμε πως τα «νέα κρούσματα» δεν είναι κρούσματα του τελευταίου 24ώρου, αλλά και από προηγούμενες ημέρες των οποίων τα τεστ βγήκαν τώρα.

Η εξάπλωση της νόσου μπορεί να γίνει καλύτερα αντιληπτή από την καμπύλη εξάπλωσης, η οποία δημοσιεύεται στην έκθεση στην ιστοσελίδα του ΕΟΔΥ.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας κ.Νίκος Χαρδαλιάς δήλωσε πως η κριτική για το αυστηρό του ύφος είναι… άδικη. 

Συνέχισε να μιλάει για «μικρή μειοψηφία που αδιαφορεί και θέτει την κοινωνία στον κόσμο, η οποία αναγκάζει την κυβέρνηση να πάρει αυστηρότερα μέτρα»

Μάλιστα ανέφερε πως «δεν θα κάνω βήμα πίσω εναντίον όσων είναι διάφοροι κι ανεύθυνοι»

Παρόλα αυτά παραδέχθηκε και μάλιστα… ευχαρίστησε την μεγαλύτερη πλειοψηφία της κοινωνίας, η οποία πράγματι υπακούει στις οδηγίες της κυβέρνησης.

Σε καραντίνα κοινότητα στην Έδεσσα
Σε καραντίνα τίθεται η κοινότητα Φούστανη, στον δήμο Εξαπλατάνου στην Έδεσσα από σήμερα στις 20:00 μ.μ. και για 14 ημέρες, όπως ενημέρωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορωνοϊού.

Επιπλέον, ανακοίνωσε πως απαγορεύονται άμεσα όλες οι πτήσεις των ιδιωτικών αεροσκαφών και ελικοπτέρων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here