Ραγδαία είναι η αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού στην Ελλάδα καθώς σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση του λοιμωξιολόγου Σωτήρη Τσιόδρα, υπάρχουν 38 νέα, ενώ συνολικά ανέρχονται στα 228.
Συνολικά τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, όπως έγινε νωρίτερα γνωστό.  Σύμφωνα με τον κύριο Τσιόδρα, 22 κρούσματα είναι «ορφανά», 57 άνθρωποι νοσηλεύονται, οι πέντε είναι διασωληνωμένοι και 8 έχουν πάρει εξιτήριο. Τα περισσότερα κρούσματα είναι στην Αθήνα ενώ συνολικά έχουν ληφθεί 3.400 δείγματα.

Όσον αφορά στο προφίλ των νοσούντων, το 51% είναι πάνω από 65 ετών. Ο λοιμωξιολόγος συνέστησε ψυχραιμία και όχι πανικό και να αποφεύγεται ο συνωστισμός, τόσο στα σούπερ μάρκετ όσο και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Επίσης, ανέφερε ότι δεν συστήνεται έλεγχος σε ασυμπτωματικούς και πολίτες με ήπια συμπτώματα, ενώ θα υποστηριχθεί ηλεκτρονική συνταγογράφηση για χρόνια ασθενής με πνευμονία. Ακόμη, συνέστησε σε όσους χρειάζονται φάρμακα να τα παίρνουν συγγενείς τους και να μην πηγαίνουν οι ίδιοι.

Ιδιαίτερη προσοχή συνέστησε ο κ. Τσιόδρας ώστε να μην παρατηρηθούν συνθήκες όπως αυτές στα σούπερ μάρκετ καθώς ευνοούν την μετάδοση του ιού. Αυτό που επισήμανε είναι θα πρέπει ο καθένας να αναλογιστεί την ατομική του ευθύνη ως προς την μετάδοση του κορωνοϊού ώστε να αποφευχθεί η περαιτέρω εξάπλωσή του.

Ο κορωνοϊός μέχρι στιγμής έχει στοιχίσει τη ζωή σε τρεις ανθρώπους στη χώρα μας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here