Στους 362 ανήλθε πλέον ο απολογισμός των θανάτων λόγω του νέου κοροναϊού στην Κίνα, μια μόλις ημέρα αφότου καταγράφηκε ο πρώτος θάνατος εκτός της χώρας.

Στην καθημερινή ενημέρωσή της, η επαρχιακή επιτροπή υγείας έκανε λόγο για 2.103 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα στη Χουμπέι, την επαρχία της κεντρικής Κίνας που είναι η εστία της επιδημίας.

Τα νέα κρούσματα αυξάνουν σε 16.480 το σύνολο των επιβεβαιωμένων μολύνσεων στο σύνολο της Κίνας.

Εξάλλου με τον θάνατο ενός 44χρονου Κινέζου στη Μανίλα χθες Κυριακή, για τον οποίο ενημερώθηκε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΫ), ο συνολικός απολογισμός της επιδημίας ανέρχεται σε 362 νεκρούς.

Ο νέος κοροναϊός, που επίσημα ονομάζεται 2019-nCoV, έχει εξαπλωθεί σε 24 χώρες.

Πώς εξαπλώθηκε η ιογενής πνευμονία

Αφότου εμφανίστηκε στην μητρόπολη Γουχάν των ένδεκα εκατομμυρίων κατοίκων (κεντρική Κίνα) ως τον πρώτο θάνατο εκτός Κίνας, που ανακοινώθηκε χθες Κυριακή στις Φιλιππίνες, ακολουθούν τα κυριότερα στάδια της επιδημίας που έχει προκαλέσει ο νέοςκοροναϊός.

Πρώτο σήμα κινδύνου

Ο πρώτος συναγερμός φθάνει στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟY) την 31η Δεκεμβρίου. Οι κινεζικές αρχές προειδοποιούν για την εμφάνιση στην Γουχάν, μητρόπολη 11 εκατομμυρίων κατοίκων, πρωτεύουσα της επαρχίας Χουμπέι, ενός κρούσματος πνευμονίας από άγνωστη αιτία.

Πολλοί ασθενείς είχαν πάει σε χονδρική αγορά διατροφικών ειδών, που οι αρχές κλείνουν την 1η Ιανουαρίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here