Οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Αλμυρού επισκέφτηκαν συνοδεία της Δημοτικής Αστυνομίας, κατοικίες Ρομά και μειονοτήτων που ζουν στις παρυφές του κοινωνικού ιστού της πόλης και κατ’ ιδίαν τους ενημέρωσαν για τους τρόπους και τα μέτρα προφύλαξης από τον κορωναϊό.

Έγινε κατανοητό πως ο κορωναϊός είναι μια απειλή για όλους ανεξαιρέτως και τα μέτρα πρόληψης και προστασίας πρέπει να τηρούνται ευλαβικά.

Εξάλλου, 1450 μάσκες προσώπου , 50 μάσκες υψηλής προστασίας και 10 αντισηπτικά των 500 ml, διέθεσε ο Δήμος σε συνεργασία με την Π.Ε.Δ. Θεσσαλίας στο Κ.Υ. Αλμυρού, προκειμένου να ανταπεξέλθουν γιατροί και νοσηλευτές στο δύσκολο έργο που επωμίζονται για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Σε άλλη ενέργεια, κλιμάκιο της Δημοτικής αρχής συνοδευόμενα από υπαλλήλους της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου, μοίρασαν είδη υγιεινής σε διαβιούντες σε ακατάλληλα σημεία του Δήμου. Παράλληλα, οι εργαζόμενοι στη ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ, διένειμαν 500 κιβώτια με τρόφιμα και είδη υγιεινής και πρώτης ανάγκης σε 188 οικογένειες του Δήμου, που είναι δικαιούχοι του επιδόματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης, υπό την αιγίδα του ΤΕΒΑ (Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας Απόρων).

Τέλος, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμυρού της Τρίτης, και με βάση την ΠΝΠ της 13/4, απαλλάσσονται από την καταβολή δημοτικών τελών καθαριότητας και φωτισμού οι επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας και για όσο καιρό διαρκέσουν αυτά. Επίσης, το Δημοτικό Συμβούλιο Αλμυρού πήρε απόφαση για την ανάλογη χρηματική ενίσχυση των υπηρεσιών της Εκκλησίας που φροντίζουν για τους αδύναμους συμπολίτες μας.

Ο Δήμος Αλμυρού, στα πλαίσια των δυνατοτήτων και των προτεραιοτήτων του, βρίσκεται και θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό όλων όσων έχουν ανάγκη από βοήθεια, ιδιαίτερα αυτές τις ζοφερές για όλους μέρες.

Η συνέργεια, η αλληλοβοήθεια και η κοινωνική αλληλεγγύη είναι αυτά που διακρίνουν και ανωτεροποιούν την ανθρώπινη ύπαρξη από καταβολής της. Πολύ περισσότερο, στις μέρες μας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here