Αλλαγή φρουράς σε τέσσερις Δήμους της Μαγνησίας μετά τις χθεσινές επαναληπτικές εκλογές.  Νέοι δήμαρχοι Σκιάθου, Σκοπέλου, Αλμυρού και Νοτίου Πηλίου εξελέγησαν οι κ.κ. Θοδωρής Τζούμας, Σταμάτης Περίσσης, Βαγγέλης Χατζηκυριάκος και Μιχάλης Μιτζικός.  Στους Δήμους Αλοννήσου και Ζαγοράς-Μουρεσίου επανεξελέγη ο Πέτρος Βαφίνης και ο Πατής Κουτσάφτης αντίστοιχα.

Στον Δήμο Σκιάθου, ο κ. Τζούμπας επικράτησε άνετα με ποσοστό 58,04% έναντι 41,96% που έλαβε ο κ. Πλωμαρίτης. Σημειώνεται πως είναι η πρώτη φορά που ο κ. Τζούμας αναλαμβάνει καθήκοντα δημάρχου.  Ο ίδιος έχει ασχοληθεί με τα τοπικά δρώμενα ως πρόεδρος του  πολιτιστικού συλλόγου.

Νέος Δήμαρχος Σκοπέλου αναδείχθηκε ο κ. Περίσσης, ο οποίος συγκέντρωσε χθες ποσοστό 51,27%. Ο κ. Περίσσης επικράτησε του κ. Ευσταθίου, που έλαβε ποσοστό 48,73%.
Ο κ. Περίσσης επιστρέφει στα καθήκοντα δημάρχου μετά από χρόνια.  Πιο συγκεκριμένα, διετέλεσε δήμαρχος για 12 χρόνια από το 1990 μέχρι το 2002 και τώρα επανέρχεται στα δημαρχιακά του καθήκοντα για ακόμη μία θητεία.

Δήμαρχος Αλοννήσου για τρίτη συνεχή θητεία επανεξελέγη ο κ. Πέτρος Βαφίνης.  Ο κ. Βαφίνης έλαβε ποσοστό 51,91% και ο έτερος υποψήφιος κ. Αναγνώστου έλαβε 48,09%.

Ολική επαναφορά στον Δήμο Αλμυρού για τον Βαγγέλη Χατζηκυριάκο που κέρδισε τον Δ. Εσερίδη με άνεση στον δεύτερο γύρο. «Η νίκη είναι πολύ μεγάλη. Άλλαξε σελίδα ο Αλμυρός», δήλωσε ο κ. Χατζηκυριάκος.
O συνδυασμός του κ. Χατζηκυριάκου συγκέντρωσε σήμερα 5.400 ψήφους στα 48 εκλογικά τμήματα του Δήμου και ποσοστό 50,84% ενώ ο Δημήτρης Εσερίδης ποσοστό 49,16% και 5.221 ψήφους.

Στο Νότιο Πήλιο ο Μιχάλης Μιτζικός είναι ο νέος δήμαρχος με ποσοστό 64,71%.  Ειδικότερα ο κ. Μιτζικός συγκέντρωσε 3.333 ψήφους και ο κ. Παπαδημητρίου 1.818 με το τελικό αποτέλεσμα να διαμορφώνεται στο 64,71% για τον συνδυασμό «Ενωτική Αυτοδιοικητική Κίνηση Ν.Πηλίου και στο 35,29% για τον συνδυασμό «Αδέσμευτη Αυτοδιοικητική Πρωτοβουλία Ν.Πηλίου.

Στον Δήμο Ζαγοράς Μουρεσίου επανεξελέγη ο Πατής Κουτσάφτης ο οποίος ευχαρίστησε τους πολίτες που προσήλθαν και τη δεύτερη Κυριακή και τον τίμησαν με την ψήφο τους.
Στα 18 εκλογικά τμήματα του Δήμου, ο κ. Κουτσάφτης συγκέντρωσε ποσοστό 51,71% και 1.870 ψήφους, ενώ η κ. Σαμαρά συγκέντρωσε ποσοστό 48,29% και 1.746 ψήφους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here