Μετά από 46 χρόνια τα οστά του Ήρωα Καταδρομέα Αντιστράτηγου Γεώργιου Κατσάνη ενταφιάστηκαν στην ιδιαίτερη πατρίδα του, στο Σιδηρόκαστρο.

Στη γη της ιδιαίτερης πατρίδας του στο Σιδηρόκαστρο Σερρών αναπαύεται από χθες η ψυχή του Ήρωα Καταδρομέα Αντιστρατήγου Γεώργιου Κατσάνη. Ο Γεώργιος Κατσάνης, που προήχθη μετά το θάνατό του σε Αντιστράτηγο, έπεσε – ως Ταγματάρχης – Διοικητής της 33ης Μοίρας Καταδρομών – από σφαίρα ελεύθερου σκοπευτή σε μάχη στο Κάστρο του Αγίου Ιλαρίωνος, στην Κύπρο, κατά την εισβολή των Τούρκων στις 21 Ιουλίου 1974.

Το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2020, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, παρέστη στην τελετή ενταφιασμού των λειψάνων του Έλληνα Αγωνιστή της Κύπρου. Η εξόδιος ακολουθία πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό της Ευαγγελίστριας και ο ενταφιασμός στο Στρατιωτικό Νεκροταφείο Σιδηροκάστρου.

Στην τελετή παρέστησαν οι συγγενείς του πεσόντα, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Αλκιβιάδης Στεφανής, η Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Φωτεινή Αραμπατζή, ο Υφυπουργός Μακεδονίας και Θράκης κ. Θεόδωρος Καράογλου, ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ελλάδα κ. Κυριάκος Α. Κενεβέζος, ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγος Ηλίας Λεοντάρης, Ανώτατοι εν ενεργεία και εν Αποστρατεία Αξιωματικοί, εκπρόσωποι των Αρχών της περιφέρειας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης,
Κύπριοι συμπολεμιστές του οι οποίοι ταξίδεψαν από την Κύπρο για την τελετή, εκπρόσωποι του Γυμναστικού Συλλόγου «ΗΡΑΚΛΗΣ» και πλήθος κόσμου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here