Την 17η Δεκεμβρίου το Πυροσβεστικό Σώμα εορτάζει τους Προστάτες του, ” Άγιους Τρεις Παίδες εν Καμίνω” Ανανία, Αζαρία & Μισαήλ (*).
Το έργο του Πυροσβεστικού Σώματος και του Πυροσβέστη είναι γνωστό κι αποδεκτό από το σύνολο των συνανθρώπων μας.  Όλοι μας  είτε ζωντανά, είτε σε εικόνα, έχουμε δει αυτούς τους ανθρώπους, τους πυροσβέστες, που με κίνδυνο της δικής τους ζωής, μπαίνουν μπροστά για να διασώσουν τις ζωές και τις περιουσίες των συνανθρώπων τους, παλεύοντας με τη φωτιά ή με τις φυσικές καταστροφές.
Με αφορμή το σημερινό εορτασμό, αλλά και τη συμπλήρωση των 90 χρόνων από την ίδρυση του Πυροσβεστικού Σώματος στη χώρα μας, μπορούμε να παρακολουθήσουμε το ακόλουθο βίντεο, το οποίο με τίτλο “90 ΧΡΟΝΙΑ ΔΥΝΑΜΗ ΨΥΧΗΣ- ΔΥΝΑΜΗ ΖΩΗΣ” περιγράφει σε λίγα λεπτά το ρόλο και την υπόσταση του Πυροσβεστικού Σώματος και του Πυροσβέστη… του “ήρωα” της καθημερινότητάς μας!

(*) Οι Τρεις Παίδες εν Καμίνω

Άγιοι της Χριστιανικής Εκκλησίας, προερχόμενοι από την Παλαιά Διαθήκη. Η μνήμη τους εορτάζεται στις 17 Δεκεμβρίου.

Οι Τρεις Παίδες εν Καμίνω ήταν τρία εβραιόπουλα, ο Ανανίας, ο Αζαρίας και ο Μισαήλ, που κατάγονταν από βασιλικό γένος και ζούσαν στα Ιεροσόλυμα. Όταν η πόλη τους κυριεύτηκε από τον βασιλιά των Βαβυλωνίων, Ναβουχοδονόσορα Β’ τον Μέγα (634-562 π.Χ), τα τρία παιδιά σύρθηκαν αιχμάλωτα στη Βαβυλώνα μαζί με τον φίλο τους Δανιήλ, τον μετέπειτα προφήτη. Εκεί ξεχώρισαν για τη φρόνηση και την αρετή τους και ο βασιλιάς τους διόρισε επιστάτες στην Αυλή του.

Όμως, όταν αρνήθηκαν να προσκυνήσουν τη χρυσή εικόνα του, ο Ναβουχοδονόσωρ εξοργίστηκε και διέταξε να τους ρίξουν σ’ ένα ιδιαίτερα πυρακτωμένο καμίνι. Τότε εμφανίστηκε άγγελος Κυρίου και τους προστάτευσε, απλώνοντας πάνω τους τις φτερούγες του και μεταβάλλοντας τη φωτιά σε δροσιά.

Έκπληκτος ο Ναβουδονόσωρ από το θαύμα που συντελέστηκε ενώπιόν του, ομολόγησε ότι ο Θεός των Ιουδαίων είναι μεγάλος και τους χάρισε τη ζωή. Έκτοτε, οι «τρεις παίδες» έζησαν εν ειρήνη.

Οι Τρεις Παίδες εν Καμίνω είναι προστάτες Άγιοι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ελλάδας και Κύπρου και η μνήμη τους τιμάται με σειρά εκδηλώσεων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here