Επίθεση με τουλάχιστον 35 ρουκέτες εξαπέλυσαν οι «Φρουροί της Επανάστασης» του Ιράν κατά δύο αμερικανικών βάσεων στο Ιράκ.

Όπως επιβεβαίωσαν Αμερικανοί αξιωματούχοι στο Γαλλικό Πρακτορείο και το Reuters, οι Ιρανοί εξαπέλυσαν δύο επιθέσεις κατά Αμερικανικών στρατευμάτων σε Αϊν Αλ Ασάντ και Ιρμπίλ, χωρίς να έχει γίνει ξεκάθαρο ακόμη αν υπάρχουν τραυματίες ή θύματα.

«Είναι σαφές ότι το Ιράν εξαπέλυσε επιθέσεις εκτοξεύοντας βαλλιστικούς πυραύλους εναντίον δύο βάσεων που χρησιμοποιεί ο διεθνής αντιτζιχαντιστικός συνασπισμός υπό τις ΗΠΑ, στην ιρακινή επικράτεια», ανακοίνωσε το αμερικανικό Πεντάγωνο, όπου επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι τους για μία επίθεση από το Ιράν.

Οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις βρίσκονται ακόμη στη φάση «της αποτίμησης των ζημιών της μάχης», ανέφερε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, Τζόναθαν Χόφμαν σε ανακοίνωση που δημοσιοποίησε. Ο εκπρόσωπος επιβεβαίωσε ότι οι βάσεις οι οποίες στοχοθετήθηκαν ήταν η Άιν αλ Άσαντ και άλλη μία στην Ιρμπίλ (ιρακινό Κουρδιστάν).

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που μετέδωσε το CNN, στη βάση al Asad καταστράφηκαν στρατιωτικά ελικόπτερα και οχήματα του αμερικανικού στρατού, ενώ γίνεται καταμέτρηση για τυχόν ανθρώπινες απώλειες. Το δίκτυο αναφέρει πως υπάρχουν θύματα, αλλά δεν διευκρινίζεται αν είναι νεκροί ή τραυματίες, ενώ κάνει λόγο για Ιρακινούς που έχουν πληγεί και όχι Αμερικανούς στρατιώτες.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here